Τρία νέα σχολεία στο Πρόγραμμα «Αττική» 2021-2027 από την Περιφέρεια Αττικής
Κοινωνία

Τρία νέα σχολεία στο Πρόγραμμα «Αττική» 2021-2027 από την Περιφέρεια Αττικής

Με την ένταξη της ανέγερσης τριών σχολικών μονάδων στους Δήμους Φυλής, Σπάτων-Αρτέμιδας και Γαλατσίου, συνολικού προϋπολογισμού 10,91 εκατ. ευρώ, η Περιφέρεια Αττικής προχωρά με ταχείς ρυθμούς την ενίσχυση των μηχανισμών και υποδομών εκπαίδευσης. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η χρηματοδότηση γίνεται μέσα από το Πρόγραμμα «Αττική» 2021-2027 με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

«Η επένδυση στην εκπαίδευση αποτελεί για την Περιφέρεια Αττικής απόλυτη προτεραιότητα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, και πρόσθεσε: «Αποτελεί πρωταρχική μας μέριμνα να διασφαλίσουμε ότι όλα τα παιδιά μας και στις εξήντα έξι γειτονιές της Αττικής θα έχουν ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, με σύγχρονες και άρτια εξοπλισμένες υποδομές, αντίστοιχες των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών. Υλοποιούμε το στρατηγικό αναπτυξιακό μας πλάνο σε όλη την Αττική και για τον σκοπό αυτό αξιοποιούμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ από κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο. Με συστηματική δουλειά και μεθοδικότητα, είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε».

Ειδικότερα, στο πρόγραμμα «Αττική» 2021-2027 εντάχθηκε η κατασκευή του 5ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων στον Δήμο Φυλής με προϋπολογισμό 4,6 εκατ. ευρώ, του 3ου Εννιαθέσιου Γυμνασίου Αρτέμιδας ύψους 4,97 εκατ. ευρώ, καθώς και του 3ου Νηπιαγωγείου Γαλατσίου προϋπολογισμού 1,34 εκατ. ευρώ.

Οι νέες σχολικές μονάδες, που θα καλύψουν συνολικά τις ανάγκες 455 παιδιών, θα διαθέτουν υπερσύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, αίθουσες ξένων γλωσσών, βιβλιοθήκες, βοηθητικούς χώρους και συγκροτήματα χώρων υγιεινής προσβάσιμα από ΑΜΕΑ.

Μέχρι σήμερα, στον Στόχο Πολιτικής 4 του νέου Προγράμματος «Αττική» 2021-2027, έχουν ενταχθεί 15 έργα σχολικών κτιρίων, συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, με δικαιούχο τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., καθώς και 23 μελέτες ωρίμανσης σχολικών μονάδων ύψους 4 εκατ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet