Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Συνεχίζει να καίει δασικές εκτάσεις μέσα στη χαράδρα – Εκκενώθηκε ο Μύτικας
Φωτογραφία: Newsbomb.gr/Νίκος Χριστοφάκης
Κοινωνία

Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Συνεχίζει να καίει δασικές εκτάσεις μέσα στη χαράδρα – Εκκενώθηκε ο Μύτικας

Mέσα στη χαράδρα βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (5/7) στο Πόρτο Γερμενό και συνεχίζει να καίει δασικές εκτάσεις. Μεγάλος της σύμμαχος παραμένει ο δυνατός αέρας που πνέει στην περιοχή και δυσκολεύει ιδιαίτερα τις προσπάθειες των ανδρών της πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημείο. Οι άνεμοι έχουν στρέψει τη φωτιά προς τον Μύτικα και γι αυτό το λόγο νωρίτερα εκκενώθηκε προληπτικά η περιοχή με τους κατοίκους να μετακινούνται προς την Ψάθα.

Στην περιοχή επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και Ρουμάνων πυροσβεστών, καθώς και η ομάδα Σ.μη.Ε.Α. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 5 Α/Φ και 6 Ε/Π, εκ των οποίων τα 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού της πυροσβεστικής, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της, ενώ σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής.

Παρότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί να έχει καεί κάποιο σπίτι, μαρτυρίες αναφέρουν πως οι φλόγες έχουν φτάσει κοντά σε σπίτια και ξενοδοχεία.

«Η φωτιά είναι μέσα στη χαράδρα και καίει δασικές εκτάσεις. Οι δυνάμεις επιχειρούν πλήρως και σε όλο το μέτωπο, όμως οι συνεχείς εναλλαγές του αέρα δυσκολεύουν πολύ το έργο τους. Αν δεν είχε αυτή την δύναμη ο αέρας, θα την είχαμε θέσει υπό έλεγχο, όμως αλλάζει συνεχώς και κάποιες στιγμές δυναμώνει πολύ» σχολίασε μιλώντας στο αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μάνδρας Παναγιώτης Κολοβέντζος.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet