Ψήφισμα του ΠΕ.ΣΥ. Αττικής υπέρ των απασχολούμενων στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ψήφισμα του ΠΕ.ΣΥ. Αττικής υπέρ των απασχολούμενων στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Στο πλευρό των εργαζομένων που απασχολήθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής μέσω Κοινωφελών Προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, τάχθηκε για άλλη μια φορά το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Μετά από σχετική εισήγηση και του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του (Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου), υπερψήφισε με ενισχυμένη πλειοψηφία, την «απόφαση αποδοχής εργασίας».

Ο περιφερειάρχης Αττικής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος επεσήμανε ότι η Περιφέρεια είναι στο πλευρό των απασχολούμενων του προγράμματος, οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία και καλύπτουν πάγιες ανάγκες των υποστελεχωμένων υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Ο κ. Πατούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα των σημαντικών κενών που υπάρχουν στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, ενώ ζήτησε για άλλη μια φορά την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου σύμφωνα με το οποίο θα πραγματοποιούνται οι προσλήψεις στις υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης.

«Το θεσμικό πλαίσιο είναι ανάγκη να αλλάξει. Τα κενά που έχουν Περιφέρειες και Δήμοι είναι μεγάλα και μάλιστα σε υπηρεσίες που σχετίζονται άμεσα με την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Οφείλουμε κεντρική διοίκηση και Αυτοδιοίκηση να συνεργαστούμε για να καθιερωθεί ένα νέο σύστημα αδιάβλητο μέσω ΑΣΕΠ. Η Αυτοδιοίκηση η οποία και πληρώνει τους εργαζόμενους, θα πρέπει να αποφασίζει η ίδια για τον αριθμό των προσλήψεων και την κάλυψη των αναγκών της. Δεν μπορεί οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής να έχουν 300 κενά και το αρμόδιο υπουργείο να εγκρίνει την κάλυψη μόλις 50 θέσεων», τόνισε.     

Η περιφερειακή αρχή σημειώνει ότι η αρχική εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο αφορούσε στην έκδοση ψηφίσματος για μια ομάδα συμβασιούχων. Ο κ. Πατούλης αποδέχθηκε σχετική πρόταση του Γ. Σγουρού, προκειμένου το ψήφισμα να καλύπτει το σύνολο των συμβασιούχων κοινωφελούς εργασίας.

Στο ψήφισμα επισημαίνεται, σύμφωνα με τη διοίκηση, μεταξύ άλλων ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο αναγνωρίζει τη σημαντική υποστελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και τονίζει ότι τα κενά που υφίστανται στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής οφείλουν να καλυφθούν από προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας. Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, επισημαίνεται η ανάγκη συνέχισης των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας και καλεί την Κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τους εργαζόμενους που εργάζονται σε αυτά και των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet