12.000 επισκέψεις πολιτών στην πλατφόρμα αυτοελέγχου για τον κορωνοϊό της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

12.000 επισκέψεις πολιτών στην πλατφόρμα αυτοελέγχου για τον κορωνοϊό της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κοινού στην πλατφόρμα αυτοελέγχου για τον κορωνοϊό της εταιρείας «Docandu» που έθεσαν στη διάθεση των πολιτών η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα που εκτιμά τον κίνδυνο κάποιος να έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, προκειμένου να αναζητήσει ιατρική βοήθεια.

Όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή, μέσα στην πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της η  πλατφόρμα δέχτηκε περίπου 12.000 επισκέψεις πολιτών, οι οποίοι πραγματοποίησαν αυτοέλεγχο συμπτωμάτων για την «Covid-19», καθώς και ιχνηλάτηση των κοινωνικών και επαγγελματικών τους επαφών.

Από το σύνολο των πολιτών που έκαναν τον αυτοέλεγχο, με βάσει τα αποτελέσματα των στοιχείων της πλατφόρμας, ένας στους τρεις ανήκει στις ευπαθείς ομάδες. Στην πλειονότητα των ελέγχων δεν υπήρξαν συμπτώματα, ωστόσο υπήρξαν περίπου 600 περιπτώσεις όπου η πιθανότητα να έχουν προσβληθεί από τον ιό ήταν μέτρια ή υψηλή.

Σε όλους τους πολίτες δόθηκαν προσωποποιημένες οδηγίες βάσει των εθνικών οδηγιών του ΕΟΔΥ και όσοι έπρεπε παραπέμφθηκαν στον θεράποντα ιατρό ή εξυπηρετήθηκαν από ιατρό του τηλεφωνικού κέντρου της Περιφέρειας Αττικής.

Σε σχετική δήλωσή του επί του θέματος, ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, σημειώνει:

«Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο δίχτυ προστασίας των πολιτών από την πανδημία το οποίο έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ.

»Πρόκειται για το πρώτο βήμα που μπορεί να κάνει ο πολίτης ακόμα και πριν αναπτύξει συμπτώματα για να διαπιστώσει εάν έχει υψηλό κίνδυνο να έχει μολυνθεί προκειμένου να αναζητήσει ιατρική βοήθεια και να αυτοπεριοριστεί.

»Πρέπει να επισημανθεί ότι το σύστημα αξιολογεί ενδείξεις, δεν κάνει διάγνωση. Όσοι υποψιάζονται ότι νοσούν ακόμα και οι ασθενείς με τα ήπια συμπτώματα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον θεράποντα γιατρό και να έχουν στενή ιατρική παρακολούθηση. Τονίζουμε ότι οι πολίτες της Αττικής δεν είναι μόνοι τους. Αυτή την εθνική μάχη τη δίνουμε όλοι μαζί»

Από τα στοιχεία κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της πλατφόρμας εξάγεται το συμπέρασμα ότι έντονο είναι το ενδιαφέρον των λεγόμενων παραγωγικών ομάδων να πραγματοποιήσουν αυτοέλεγχο, καθώς οι πλειονότητα των συμμετεχόντων ανήκει στις ηλικίες 18 – 64 ετών.

Πιο συγκεκριμένα το 42% ανήκει στην κατηγορία 18 – 39 ετών, το 51% στην κατηγορία 40 – 64 ετών, γεγονός το οποίο καταδεικνύει το ενδιαφέρον και τη στροφή των μεγαλύτερων ηλικιών στις νέες τεχνολογικές υπηρεσίες.

Το 53% που πραγματοποίησαν αυτοέλεγχο είναι άνδρες, ενώ το 47% γυναίκες.

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη στο κοινό μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ και λειτουργεί επικουρικά με το τηλεφωνικό κέντρο Βοήθειας και Πληροφόρησης για τον κορωνοϊό (1110) της Περιφέρειας, το οποίο επανδρώνεται με επιστήμονες υγείας.

Σημειώνεται ότι για την υλοποίηση της εφαρμογής, η εταιρεία «Docandu», έχει συνεργαστεί με γιατρούς και αναλυτές σε Ελλάδα, Βρετανία και Γερμανία, όπως επίσης και με μέλη του «Imperial Consulting Group» του πανεπιστημίου «Imperial College London».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet