30 πρωτοποριακά συστήματα απολύμανσης του αέρα από τον «SARS-Cov-2» σε νοσοκομεία Αττικής  και Θεσσαλονίκης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

30 πρωτοποριακά συστήματα απολύμανσης του αέρα από τον «SARS-Cov-2» σε νοσοκομεία Αττικής και Θεσσαλονίκης

Τριάντα πρωτοποριακά συστήματα καθαρισμού και απολύμανσης του αέρα από τον SARS-Cov-2 εξασφάλισε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής, για 20 νοσοκομεία αναφοράς στην Αττική και 10 στη Θεσσαλονίκη.

Τα συστήματα Healthway και Intellipure (FDA Certified Grade II Medical Devices) έκανε δωρεά η εταιρεία «ΕurodietMed», θέλοντας να συμβάλλει «στην αγωνιώδη και άοκνη προσπάθεια που κάνει ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των γιατρών, των νοσηλευτών και όλων όσων εργάζονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η εταιρεία, τα συστήματα χρησιμοποιούν την κατοχυρωμένη πρωτότυπη τεχνολογία DFS (Disinfecting Filtration System), που αναπτύχθηκε από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και έχουν χαρακτηριστεί ως «Medical Devices Class II» από τον FDA, καθώς αιχμαλωτίζουν το 99,99% των βλαβερών ιών, συμπεριλαμβανομένου και του «SARS-Cov-1», ο οποίος ήταν μικρότερος σε μέγεθος από τον «SARS-Cov-2».

Χρησιμοποιούνται ήδη σε κορυφαία νοσοκομεία και πανεπιστήμια (Mayo, Cleveland, Harvard), σε ιατρικά δωμάτια, επιχειρήσεις και κυβερνητικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλον τον κόσμο, ενώ συνέβαλαν στην προστασία του ανθρώπινου δυναμικού σε νοσοκομεία της Wuhan και δημόσιους οργανισμούς της Κίνας, συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση.

Σχολιάζοντας τη δωρεά ο περιφερειάρχης και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Αναζητούμε νέα όπλα για να συμβάλλουμε στον αγώνα ενάντια στον αόρατο εχθρό και αξιοποιούμε τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας. Η αγωνία μας είναι μεγάλη και η σκέψη μας είναι πάντα κοντά στους συναδέλφους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να εξασφαλίσουμε μέσα προστασίας για το υγειονομικό προσωπικό που δίνει τη μάχη με αυταπάρνηση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet