Γ. Σγουρός: 297.600 ευρώ σε δικηγόρο της επιλογής Πατούλη για Μάνδρα και Μάτι με τη σύμπραξη Δούρου
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Γ. Σγουρός: 297.600 ευρώ σε δικηγόρο της επιλογής Πατούλη για Μάνδρα και Μάτι με τη σύμπραξη Δούρου

Η διοίκηση του κ. Γιώργου Πατούλη με τη σύμπραξη της κ. Ρένας Δούρου και της παράταξής της ενέκριναν στις 15/1/2021 αμοιβή 297.600 ευρώ (με ΦΠΑ) σε ιδιώτη δικηγόρο «για να εκπροσωπήσει δικαστικά την Περιφέρεια Αττικής κατά των συμπολιτών μας που ζητούν αποζημίωση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και την καταστροφική πλημμύρα στη Μάνδρα», όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Όπως προσθέτει ο κ. Σγουρός, «αυτά τα χρήματα αποφάσισαν να τα δώσουν μόνο για τον πρώτο βαθμό εκδίκασης των υποθέσεων και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των δικών. Άλλα χρήματα θα προβλεφθούν για τον δεύτερο βαθμό και άλλα για το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο μοιραία θα καταλήξουν οι υποθέσεις».

Και ο πρώην περιφερειάρχης συνεχίζει στη σχετική ανακοίνωσή του:

«Η ανάθεση έγινε κατά παράβαση του νόμου και των οριζόμενων από το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς υπήρξε παράκαμψη της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής, της οποίας έντεκα (11) έμπειροι και εξειδικευμένοι δικηγόροι δήλωσαν διαθέσιμοι να χειριστούν τις υποθέσεις, χωρίς  οποιοδήποτε κόστος για την Περιφέρεια και τους φορολογουμένους πολίτες, όπως άλλωστε είχαν χειριστεί και παλαιότερα την υπόθεση της “Ρικομέξ”.

»Καταδικάσαμε την παροχή πληρεξουσιότητας στον ανωτέρω δικηγόρο, στον οποίο επίσης κατά το παρελθόν γίνονταν αναθέσεις από τη Δημοτική Επιχείρηση Αμαρουσίου, σήμερα δε από τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Αττικής, στον οποίο πρόεδρος είναι ο ορισθείς από τον κ. Πατούλη αντιπεριφερειάρχης κ. Κόκκαλης.

»Προτείναμε, με αλλεπάλληλα αιτήματά μας, να ανακληθεί η παροχή πληρεξουσιότητας που δόθηκε αιφνιδιαστικά από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, άρον άρον, πριν από την έναρξη των διακοπών του Αυγούστου.

»Καταγγείλαμε εκ νέου την «επικαιροποίηση» της ανάθεσης από την Οικονομική Επιτροπή, τον Δεκέμβριο του 2020, με την προσθήκη και νέων υποθέσεων.

»Υποστηρίξαμε ότι ουδέν στοιχείο προσκόμισαν από το οποίο να προκύπτει εμπειρία του ανωτέρω δικηγόρου για τον χειρισμό υποθέσεων τέτοιας σημασίας και αντιδράσαμε στους απαράδεκτους υπαινιγμούς της κ. Δούρου κατά του επικεφαλής της παράταξής μας, αλλά και κατά των δικηγόρων της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής, όπως αυτοί διατυπώθηκαν από το σύμβουλο της παράταξής της κ. Θ. Σχινά, με σκοπό να “δικαιολογηθεί” η απαράδεκτη πολιτικά και ηθικά σύμπραξή της με τον κ. Πατούλη.

»Υπερασπιστήκαμε τη νόμιμη διαχείριση του δημοσίου χρήματος και προτείναμε σε κάθε περίπτωση το ποσό της ανάθεσης να μειωθεί στο ελάχιστο.

»Μας αγνόησαν! Με αφορμή την καταστροφή στη Μάνδρα και το Μάτι βρήκαν την ευκαιρία για αναθέσεις, αντί να εξετάσουν τη δυνατότητα συμβιβασμού με τα θύματα.

»Και όχι μόνο: λάβαμε, πράγμα πρωτοφανές για την τοπική αυτοδιοίκηση, αντί απαντήσεως αναφορικά με τη νομιμότητα, εξώδικο από τον δικηγόρο στον οποίο έγινε η ανάθεση, με απειλές σε βάρος μας επειδή αναδείξαμε το θέμα!

»Κατόπιν αυτού οφείλουμε να προσφύγουμε στην Ελληνική Δικαιοσύνη, ζητώντας τον έλεγχο των εμπλεκομένων στην ανωτέρω μεθόδευση, καθώς ουδείς μπορεί να θεωρεί ότι βρίσκεται υπεράνω του νόμου!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet