Επιτήρηση των μέτρων περιορισμού της μετάδοσης του κορωνοϊού στο Δημόσιο ζητά η Ρένα Δούρου
Πολιτική

Επιτήρηση των μέτρων περιορισμού της μετάδοσης του κορωνοϊού στο Δημόσιο ζητά η Ρένα Δούρου

Την ανάγκη επιτήρησης των μέτρων περιορισμού της μετάδοσης του κορωνοϊού στο Δημόσιο υπογραμμίζει η περιφερειακή παράταξη «Δύναμη Ζωής» της τέως περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου.

Στη σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει ότι τόσο το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών όσο και άλλοι φορείς του Δημοσίου θεσμοθέτησαν και κοινολόγησαν μέτρα, όπως ότι αναστέλλεται η εξυπηρέτηση του κοινού με αυτοπρόσωπο παρουσία των πολιτών και μόνο έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις θα εξυπηρετούνται αυτοπροσώπως, κατόπιν προηγούμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού. Εξειδικεύοντας περαιτέρω τα μέτρα, η Περιφέρεια Αττικής προτρέπει τους πολίτες να χρησιμοποιούν το σύστημα πολυκαναλικής εξυπηρέτησης της Περιφέρειας, «το οποίο είχε δημιουργήσει κατά τη θητεία της ως περιφερειάρχης, η επικεφαλής της παράταξης “Δύναμη Ζωής” Ρένα Δούρου», όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Ειδικά για τις διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανακοίνωσε και την αναστολή των εξετάσεων για την έκδοση αδειών οδήγησης, όπως λέει η «Δύναμη Ζωής». Ωστόσο, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «σήμερα ελλοχεύει ο κίνδυνος καταστρατήγησης των μέτρων πρόληψης, καθώς, δυστυχώς, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κάποιες επιχειρήσεις των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία τους να αναζητήσουν άλλου τύπου λύσεις συνέχισης της δραστηριότητάς τους, ειδικά μάλιστα από τις διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών, αλλά και άλλες εν γένει δημόσιες υπηρεσίες με υψηλότατη επισκεψιμότητα, παραβιάζοντας τα θεσμοθετημένα μέτρα. Και έτσι να διευθετούν μη επείγουσες μεν, αλλά κερδοφόρες υποθέσεις τους».

Με αφορμή τα προαναφερθέντα η παράταξη «Δύναμη Ζωής» υπαβάλει τα εξής ερωτήματα στους αρμόδιους υπουργούς και περιφερειάρχη:

  • Είναι στις προθέσεις των αρμόδιων υπουργών να επιβλέψουν τη λήψη των προαναφερόμενων μέτρων;
  • Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Δημόσιας Διοίκησης θα επιτηρήσουν την εφαρμογή των μέτρων σε όλο το Δημόσιο προς όφελος των πολιτών και των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα;
  • Ο περιφερειάρχης Αττικής έχει εικόνα της εφαρμογής των μέτρων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, υπηρεσίες με υψηλή επισκεψιμότητα;

«Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα δεν αφορούν μια παράταξη ή ένα πρόσωπο», σημειώνει η περιφερειακή παράταξη «αλλά στην άσκηση χρηστής διοίκησης, ειδικά εν μέσω της σημερινής συγκυρίας η οποία επιβάλλει την προστασία της υγείας τόσο των πολιτών όσο και των δημοσίων υπαλλήλων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet