Η απάντηση της Περιφέρειας Αττικής στην ανακοίνωση του τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδη για τις προσλήψεις
Κοινωνία

Η απάντηση της Περιφέρειας Αττικής στην ανακοίνωση του τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδη για τις προσλήψεις

Στην ανακοίνωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχη Εσωτερικών Κώστα Ζαχαριάδη για το θέμα των πρόσφατων προσλήψεων στην Περιφέρεια Αττικής απαντά το γραφείο Τύπου της τελευταίας, στην ανακοίνωση της οποίας αναφέρονται τα εξής:

Η Περιφέρεια Αττικής και η διοίκησή της δεν πρόκειται να εμπλακεί σε καμία κομματική αντιπαράθεση, που στόχο έχει τη δημιουργία ενός νοσηρού πολιτικού κλίματος, το οποίο δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών. Δική μας ατζέντα είναι τα προβλήματα της Αττικής και η συμμετοχή μας στην εθνική προσπάθεια για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Δεν θα επιτρέψουμε όμως σε κανέναν να συκοφαντεί την προσπάθεια που γίνεται από τα στελέχη και το προσωπικό μας, για να δώσουμε λύσεις στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν σήμερα, στην καρδιά της υγειονομικής κρίσης, τους πολίτες της Αττικής.

Γι’ αυτό είμαστε αναγκασμένοι να επαναλάβουμε αυτό που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ο κ. Ζαχαριαδης, ότι δηλαδή: 

Πρώτον, η διαδικασία της πρόσληψης από την Περιφέρεια Αττικής προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση της πανδημίας έγινε με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα. Εφαρμόσαμε την ισχύουσα νομοθεσία και παρά τα μικρά χρονικά περιθώρια, προσήλθαν πάνω από 3.000 πολίτες για να υποβάλουν αίτηση να προσληφθούν.

Δεύτερον, τη συγκεκριμένη διαδικασία υπερψήφισε η συντριπτική πλειοψηφία των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ας διαβάσει τα πρακτικά ο κ. Ζαχαριάδης για να σταματήσει να εκτίθεται. 

Τρίτον, ευτυχώς για την Αυτοδιοίκηση, η σημερινή κυβέρνηση ξεκίνησε να «ξηλώνει»  το νομοθετικό τερατούργημα του «Κλεισθένη», με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε συνθήκες ακυβερνησίας στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας. Η αλλαγή του εκλογικού νόμου καταρχήν και η προώθηση ενός νέου νομοσχεδίου στο επόμενο διάστημα, που θα οδηγήσει στην πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, είναι οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο αυτοδιοικητικός θεσμός και υπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών.

Μαθήματα ήθους και δημοκρατικής συμπεριφοράς δεν δεχόμαστε ούτε από τον κ. Ζαχαριαδη, ούτε από καμία συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του κ. Κ. Ζαχαριάδη

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Ζαχαριάδης σημείωνε:

Όσες ανακοινώσεις και να εκδώσει ο Περιφερειάρχης, η αλήθεια δεν κρύβεται. Προχώρησε με δική του ευθύνη και βούληση σε μία απολύτως αδιαφανή και ρουσφετολογική διαδικασία προσλήψεων, παραβιάζοντάς κάθε έννοια αξιοκρατίας και αντικειμενικότητας.

Βεβαίως σε ένα πράγμα έχει δίκιο ο κ. Πατούλης. Την ίδια -αν όχι μεγαλύτερη- ευθύνη φέρει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, η οποία ενώ πριν από λίγες μέρες έφερε νέο νόμο για το ΑΣΕΠ, υποσχόμενη περαιτέρω εδραίωση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας στις προσλήψεις, στην πράξη υποσκάπτει διαρκώς το ΑΣΕΠ και την αξιοκρατία. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, η οποία, με τις πράξεις και παραλείψεις της, επιτρέπει τέτοιες παλαιοκομματικές πρακτικές κρυπτόμενη πίσω από το αυτοδιοίκητο των Δήμων και των Περιφερειών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet