ΝΕΒΑ ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία: Καταγγελία για τα κρούσματα βίας κατά μαθητών στον Βόρειο Τομέα Αθηνών
Κοινωνία

ΝΕΒΑ ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία: Καταγγελία για τα κρούσματα βίας κατά μαθητών στον Βόρειο Τομέα Αθηνών

Τα πρόσφατα γεγονότα βίας κατά μαθητών που βρίσκονταν σε κατάληψη σε σχολεία του Βόρειου Τομέα Αθηνών καταγγέλλει η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Νομαρχιακή αναφέρει:

Είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας ένα ακραίο περιστατικό άσκησης βίας από γονέα σε μαθήτρια Γυμνασίου του Αμαρουσίου, για να μην γίνει κατάληψη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Το γεγονός πήρε ευρύτερες διαστάσεις. Κάποιοι ίσως θεωρήσουν το γεγονός ασήμαντο μπροστά στα πολλαπλά προβλήματα της κοινωνίας, ιδίως στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Πιθανώς να ήταν κι έτσι αν οφειλόταν σε μια ειδική περίπτωση κάποιου «αγανακτισμένου» πατέρα. Όμως δυστυχώς ταυτόχρονα είχαμε και άλλα περιστατικά εκφοβισμού μαθητών και σε άλλα σχολεία στην περιοχή μας, όπως στο Χαλάνδρι, την Αγ. Παρασκευή, την Κηφισιά, τα οποία κορυφώθηκαν με τη γενικευμένη εκφοβιστική και εκδικητική προσπάθεια των δυνάμεων καταστολής, με τις προσαγωγές και συλλήψεις δεκάδων μαθητών που αγωνίζονται και κινητοποιούνται με διαδηλώσεις και πορείες.

Γι’ αυτό επισημαίνουμε: Όποιος, ευτυχώς από τους λίγους, γονέας, χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους:

  • Όχι μόνο δεν συμβάλλει στην προστασία των μαθητών από τον κορονοϊό,
  • όχι απλώς εξυπηρετεί και δικαιολογεί την αντιεκπαιδευτική και ανάλγητη κυβερνητική πολιτική των ελλείψεων εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, του «μέσου όρου» των 25 και 27 μαθητών ανά τάξη και της μάσκας «με το μέτρο»,
  • όχι μόνο βοηθά στην απαξίωση του δημόσιου σχολείου,
  • όχι κυρίως «εθίζει» στον φόβο και την υποταγή τις πιο ευαίσθητες ηλικίες και ενεργοποιεί αντανακλαστικά κοινωνικού αυτοματισμού,
  • αλλά κυρίως επωάζει κατά βάθος ένα άλλο «αυγό του φιδιού», τιμωρό της ανυπάκουης νεολαίας μας .

Ως Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία δηλώνουμε απερίφραστα τη συμπαράστασή μας στη μαθήτρια και σε όλη τη μαθητική νεολαία και τους αγώνες της για τη μόρφωση, την προοπτική και τη ζωή της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet