Περιφέρεια Αττικής: Ποιον κοροϊδεύει ο κ. Σγουρός με την κριτική του στη διοίκηση Πατούλη;
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Περιφέρεια Αττικής: Ποιον κοροϊδεύει ο κ. Σγουρός με την κριτική του στη διοίκηση Πατούλη;

Απάντηση στην ανακοίνωση του πρώην περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο έργο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου δίνει η Περιφέρεια Αττικής.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι «η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, από την πρώτη μέρα της θητείας της, κλήθηκε να αντιμετωπίσει ζητήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες του Λεκανοπεδίου πάνω από 20 χρόνια» και προσθέτει:

«Η διοίκηση Πατούλη παρέλαβε ως “βαριά κληρονομιά” από τις διοικήσεις Σγουρού και Δούρου σειρά από ανεπίλυτα προβλήματα, όπως η επιβλαβής για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, όπου εξαιτίας ανεφάρμοστων σχεδιασμών και ιδεοληψιών, ακόμη θάβουμε τα σκουπίδια μας. Ως και μεγάλα έργα που δεν ολοκληρώθηκαν έγκαιρα, όπως η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του νότιου τομέα, που σχεδιάστηκαν με σημαντικές ελλείψεις σε επίπεδο μελετών και υλοποιούνται με διαρκείς υπερβάσεις του αρχικού προϋπολογισμού τους, προβληματικές εργολαβίες και έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης για την ολοκλήρωσή τους».

«Τα προβλήματα αυτά τα παρέλαβε η διοίκηση Πατούλη από τις προηγούμενες διοικήσεις, δεν τα δημιούργησε. Οι φαραωνικοί σχεδιασμοί και οι ιδεοληψίες του παρελθόντος υπονομεύουν το μέλλον της Αττικής και οι ευθύνες για την κατάσταση αυτή έχουν το δικό τους ονοματεπώνυμο», συνεχίζει η ανακοίνωση και συμπληρώνει:

«Η διοίκηση Πατούλη έχει δεσμευτεί ότι στη διάρκεια της θητείας της θα επιλύσει προβλήματα που χρονίζουν. Δεσμευθήκαμε στους πολίτες της Αττικής ότι σε τέσσερα χρόνια θα δώσουμε λύσεις σε προβλήματα που μας ταλαιπωρούν εδώ και μια εικοσαετία. Τη δέσμευσή μας αυτήν θα την τηρήσουμε στο ακέραιο, παρά το δυσμενές περιβάλλον που δημιουργεί στην υλοποίηση του σχεδιασμού μας και στη λήψη αποφάσεων από το Περιφερειακό Συμβούλιο η εφαρμογή της απλής αναλογικής.

»Όταν μας εγκαλεί λοιπόν ο κ. Σγουρός για αδράνεια και ολιγωρία όσον αφορά την ολοκλήρωση του έργου του παραλιακού μετώπου της Αττικής, δεν κοροϊδεύει μόνον τους πολίτες της Αττικής. Κοροϊδεύει και τον εαυτό του κι αποδεικνύει την έλλειψη πολιτικού θάρρους και ευθυκρισίας που τον χαρακτηρίζει.

»Ως περιφερειάρχης Αττικής απέτυχε να δώσει λύσεις και ως αξιωματική αντιπολίτευση της κ. Δούρου απέτυχε να αποτρέψει τις πολιτικές μιας ανεπαρκούς και καταστροφικής, όπως αποδείχθηκε στην πράξη, περιφερειακής διοίκησης.

»Ας κάνει λοιπόν την αυτοκριτική του ο κ. Σγουρός, ασκώντας παράλληλα τον θεσμικό του ρόλο ως τρίτη (και διαρκώς αποδυναμωμένη, λόγω φυγής των στελεχών της) σε δύναμη παράταξη στο Περιφερειακό Συμβούλιο κι ας αφήσει τη σημερινή διοίκηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά της».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet