Στο 7ο Φεστιβάλ Χορωδιών συμμετέχει η χορωδία της Περιφέρειας Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Στο 7ο Φεστιβάλ Χορωδιών συμμετέχει η χορωδία της Περιφέρειας Αττικής

Η χορωδία της Περιφέρειας Αττικής θα συμμετάσχει στο φετινό 7ο Φεστιβάλ Χορωδιών που διοργανώνεται από τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, στις 19:00 στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Περικλέους 55 Χολαργός).

Ο θεματικός άξονας της διοργάνωσης είναι «Έλληνες Συνθέτες – από τον Χατζιδάκι – Θεοδωράκη στο Σήμερα».

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί απονομή βραβείων σε Έλληνες συνθέτες, αλλά και στον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη «για την προσφορά του στην ανάδειξη του πολιτισμού και τη στήριξή του στις τέχνες»».

Στο φεστιβάλ, που έχει ελεύθερη είσοδο, θα συμμετάσχουν ακόμη, η Μεικτή χορωδία Δήμου Αγίας Παρασκευής, η χορωδία «Ambitus» της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης και η χορωδία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού. Με την παρουσία τους θα τιμήσουν τη διοργάνωση σύγχρονοι Έλληνες συνθέτες: Φ. Τσαλαχούρης, Μ. Οικονόμου, Δ. Μηνακάκης, Ν. Ταίηλορ, Κ. Βαφειάδου. Στο πιάνο η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και σολίστ πιάνου Μιμή Ρουφογάλη, ενώ τη διδασκαλία – διεύθυνση χορωδίας έχει αναλάβει η Ντέπη Σακελλαρίου.

Με αφορμή τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Χορωδιών ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ανέφερε τα εξής:

«Είμαστε περήφανοι για τη φετινή συμμετοχή της χορωδίας της Περιφέρειας Αττικής στη διοργάνωση του Φεστιβάλ Χορωδιών, του Δήμου Παπάγου – Χολαργού . Πρόκειται για μια καλλιτεχνική πρωτοβουλία που προσφέρει μια ποιοτική μορφή ψυχαγωγίας στους πολίτες, δημιουργική ενασχόληση στους μετέχοντες και έμπνευση σε όλους μας. Το τραγούδι και η μουσική, η τέχνη σε όλες τις μορφές της, αναβαθμίζουν την καθημερινότητά μας, τρέφουν και θεραπεύουν την ψυχή μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet