Συνεργασία Περιφέρειας και Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών  για την ανάδειξη της Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Συνεργασία Περιφέρειας και Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για την ανάδειξη της Αττικής

Οι δυνατότητες συνεργασίας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με την Περιφέρεια Αττικής και μάλιστα κατά την τρέχουσα περίοδο που διαμορφώνονται ειδικές συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη και της αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Ε. Δουνδουλάκη με τον αρχιμουσικό και καλλιτεχνικό διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας, Σ. Τσιαλή και την αναπληρώτρια διευθύντρια για θέματα Διοίκησης, Α. Φιδετζή.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, οι δύο πλευρές επεξεργάστηκαν τη δυνατότητα δημιουργίας οπτικοακουστικού υλικού με ερμηνείες κορυφαίων έργων μουσικής από τα μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και με αξιοποίηση σύγχρονων μεθόδων καταγραφής ήχου και εικόνας. Μέσω αυτού θα αναδεικνύονται εμβληματικά πολιτιστικά, ιστορικά και τουριστικά σημεία από όλες τις γεωγραφικές ενότητες την Αττικής.

Ο περιφερειάρχης, αφού ζήτησε από την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού να προχωρήσει τη διαδικασία υλοποίησης της δράσης, επεσήμανε:

«Η συνεργασία μας με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σηματοδοτεί την έναρξη ενός πολιτιστικού και μουσικού οδοιπορικού σε κάθε γωνιά της Αττικής μας. Στόχος μας είναι από τη μία να προβληθούν όλες οι ενότητες της Αττικής και από την άλλη οι πολίτες να απολαύσουν την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, το αρχαιότερο ορχηστρικό μουσικό σύνολο της Ελλάδος. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα στελέχη της Κρατικής Ορχήστρας, τα οποία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και συμβάλλουν στην ανάπτυξη ενός νέου κεφαλαίου πολιτιστικής αξίας, το οποίο θα αναδειχθεί σε εθνικό και διεθνές επίπεδο μέσα από την ηλεκτρονική τεχνολογία».

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, από την πλευρά του, δήλωσε:

«Για την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών αποτελεί ευκαιρία, πρόκληση και τιμή η συμπόρευση με την Περιφέρεια Αττικής, όχι μόνο σε αυτή την ιδιάζουσα συγκυρία, αλλά πάντα. Τώρα μπαίνουν τα θεμέλια ενός πολιτιστικού οικοδομήματος που στο μέλλον θα δώσει σημαντικούς καρπούς».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet