Περιφέρεια: Σε ετοιμότητα για αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια: Σε ετοιμότητα για αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής, αμέσως μετά την έκδοση από την ΕΜΥ/ΕΜΚ του έκτακτου Δελτίου επιδείνωσης του καιρού, που κοινοποιήθηκε τα ξημερώματα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα πιθανά τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα στους Δήμους της Αττικής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το Δελτίο, τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου.

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου επικοινώνησε νωρίς το πρωί με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Αντώνη Μακρυδημήτρη, τονίζοντας την ανάγκη συντονισμού των αρμόδιων υπηρεσιών για την προάσπιση της ασφάλειας και της περιουσίας των πολιτών.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής παρεμβαίνει όπου απαιτείται προκειμένου να συμβάλλει στην αντιμετώπιση κατά τόπους συμβάντων. Επίσης, σε άμεση συνεργασία με τους 66 Δήμους του λεκανοπέδιου συνεργεία της Περιφέρειας είναι έτοιμα να συνδράμουν με μηχανήματα και προσωπικό.

«Η Περιφέρεια Αττικής», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «με γνώμονα την προστασία του πολίτη, παραμένει σε διαρκή επιφυλακή για όσο διάστημα διαρκέσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα».

Δείτε χρηστικές οδηγίες αυτοπροστασίας και πρόληψης για τις πλημμύρες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet