Πρόγραμμα ψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών στον Β.Τ. Αθηνών
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Πρόγραμμα ψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών στον Β.Τ. Αθηνών

Η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής ενημερώνει ότι τη Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου 2015 ξεκινά ο 1ος κύκλος εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2015 στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών.

Ο κύκλος ξεκινά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών, «εγκαίρως και νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά».

Συγκεκριμένα στην περιοχή θα πραγματοποιηθούν ψεκασμοί με σκοπό την προνυμφοκτονία.

Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής του Βόρειου Τομέα στους αριθμούς τηλεφώνου 213 2100607-612.

Ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, δήλωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση ότι, «Φροντίζουμε με βιοκτόνα και βάκιλους που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον ή τον άνθρωπο, να επιτύχουμε Άνοιξη και Καλοκαίρι χωρίς κουνούπια στα Βόρεια Προάστια. Παράλληλα με την έγκαιρη ενεργοποίηση της Περιφέρειας Αττικής για τους περιαστικούς χώρους και τα ρέματα καλούμε και τις υπηρεσίες των Δήμων να απολυμάνουν τα φρεάτια της αποχέτευσης γιατί εκεί κυρίως γίνεται η αναπαραγωγή των κουνουπιών τύπου Culex που είναι φορείς του ιού του Δυτικού Νείλου. Είμαστε ανοιχτοί για ενημέρωση και συνεργασία προκειμένου να προασπιστεί η δημόσια Υγεία. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Χρήστο Καραμάνο αλλά και τους εργαζόμενους στις Διευθύνσεις Οικονομικών και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας για την προσπάθεια που κατέβαλλαν ώστε να είμαστε πιο έγκαιρα προετοιμασμένοι από κάθε άλλη χρονιά».

Δείτε το Πρόγραμμα ψεκασμών στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet