Ρ. Δούρου: Ανακρίβειες Τ. Θεοδωρικάκου για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Ρ. Δούρου: Ανακρίβειες Τ. Θεοδωρικάκου για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική

Για «ανακρίβειες» από πλευράς του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, αναφορικά με τη διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική κάνει λόγο η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Απαντώντας σε όσα ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός, η κ. Δούρου δήλωσε:

«Δεν μπορώ να γνωρίζω αν οι ανακρίβειες, σήμερα, από το βήμα της Βουλής, του υπουργού Εσωτερικών, κ. Π. Θεοδωρικάκου, σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων από τη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, οφείλονται σε άγνοια, σε παραπληροφόρηση ή σε προσπάθεια σπίλωσης της δουλειάς μας στην Περιφέρεια.

»Το βέβαιο είναι ότι τα ψεύδη και η καταστροφολογία δημιουργούν “κλίμα”. Για ποιους λόγους; Για ποιες σκοπιμότητες; Κυριακή κοντή γιορτή. Από την 1η Σεπτεμβρίου θα γνωρίζουμε.

»Σε ό,τι αφορά την απαντητική επιστολή του ΕΔΣΝΑ, που επικαλέστηκε ο κ. υπουργός, οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι σύμφωνα με αυτή, με σχετικές ενέργειες στον ΧΥΤΑ Φυλής, διασφαλίζεται χρόνος λειτουργίας της ως τα τέλη του 2020 ενώ υπάρχουν δυνατότητες, στη βάση επεμβάσεων εντός του ΧΥΤΑ, για παράταση της διάρκειας ζωής του για όσο διάστημα (από ένα ως όσα χρόνια) αποφασίσει σχετικά η νέα Διοίκηση. Πρόκειται για μια πολιτική απόφαση που θα πρέπει να λάβει η νέα Διοίκηση της Περιφέρειας σχετικά με την παράταση του χρόνου λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής.

»Ο νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης των Αποβλήτων της Αττικής προσφέρει στην κατεύθυνση αυτή εναλλακτικές λύσεις, με κύρια εκείνη των εξαντλημένων λατομείων.

»Η επιλογή και η ευθύνη ανήκουν στη νέα διοίκηση.

»Η σημερινή διοίκηση, λίγους μόλις μήνες, επέλεξε να μην προχωρήσει σε κάποια επιλογή, προκειμένου να μη δεσμεύσει τη νέα διοίκηση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2019
Powered by Wisenet