Ρ. Δούρου: «Ο φυσικός πλούτος, δημόσια παρακαταθήκη για ανάπτυξη»
Περιφέρεια Αττικής

Ρ. Δούρου: «Ο φυσικός πλούτος, δημόσια παρακαταθήκη για ανάπτυξη»

Ανοιχτή συνάντηση διαλόγου και συντονισμού του ΣΥΡΙΖΑ με κοινωνικές οργανώσεις και φορείς για τις ακτές και τον αιγιαλό πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Ιουλίου, στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.

Η εκλεγμένη περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε ομιλία της κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης που προωθεί την ιδιωτικοποίηση και τσιμεντοποίηση των αιγιαλών και δήλωσε ότι ως νέα περιφερειακή αρχή δεν θα αποδεχθεί αυτές τις πρακτικές.

Ακολουθεί η παρέμβασή της κ. Ρ. Δούρου:

Φίλες και φίλοι,

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα παράδοξο.

Η κυβέρνηση των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι δεν επίκειται κανενός είδους εκποίηση των αιγιαλών. Κανενός είδους ξεπούλημα του φυσικού πλούτου. Κανενός είδους εγκατάλειψη του εθνικού και πολιτιστικού πλούτου. Κανένας κίνδυνος λοιπόν.

Ωστόσο οι πράξεις της λένε άλλα. Ομολογούν τις πραγματικές της προθέσεις. Και μιλάμε για πράξεις χειροπιαστές, που αφορούν ακριβώς στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Και για του λόγου το αληθές, δύο λέξεις. «Ελληνικό» και «μικρή ΔΕΗ».

Και ένα κόκκινο νήμα. Αυτό της στρεβλής ανάπτυξης που ταυτίζεται με την ιδιωτικοποίηση και την τσιμεντοποίηση και με μία δεδομένη πολιτική βούληση. Αυτή της σημερινής κυβέρνησης που αντιμετωπίζει το μέλλον της χώρας με όρους αποικιοκρατικούς και με λεόντειες συμβάσεις σε βάρος της κοινωνίας και των πολιτών.

Φίλες και φίλοι,

Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης κατά των ακτών και των αιγιαλών είναι δεδομένοι. Όπως δεδομένη είναι και η αντιδημοκρατική μεθόδευση, όπως κάνει πάντα τούτη η κυβέρνηση.

Το μόνο που εκκρεμεί είναι ο χρόνος της ανακοίνωσης των σχεδιασμών της.

Εκείνο όμως που δεν πρέπει να μένει σε εκκρεμότητα είναι η αντίδραση της κοινωνίας. Η συντονισμένη, μεθοδική, συστηματική αντίδραση απέναντι στα σχέδια που απεργάζεται η σημερινή κυβέρνηση για την εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση και τσιμεντοποίηση των παραλιών. Με αποκλεισμό της πρόσβασης των πολιτών. Με όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και των αδικιών.

Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία, το περιβάλλον, το μέλλον της χώρας.

Η νέα περιφερειακή αρχή της Αττικής θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης σε αυτό το κοινό μέτωπο αντίστασης. Στο πλευρό των πολιτών, των πρωτοβουλιών, των συλλογικοτήτων, όλων όσοι τάσσονται κατά των σχεδιασμών εκποίησης του εθνικού πλούτου.

Η «Δύναμη Ζωής» στην Περιφέρεια Αττικής μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα. Κάνοντας χρήση όλων των νόμιμων μέσων που έχει στη διάθεσή της, προκειμένου να μπει φραγμός στους σχεδιασμούς εκποίησης των αιγιαλών.

Και από τούτο το βήμα στέλνω ένα μήνυμα σε ώτα ακουόντων:

Τετελεσμένα η νέα περιφερειακή αρχή δεν πρόκειται να αποδεχθεί.

Γιατί αυτή τη μάχη δεν θα τη δώσουν κάποιοι γραφικοί ή κάποιες μεμονωμένες πολιτικές δυνάμεις. Αλλά θα τη δώσουμε όλοι μαζί. Συντεταγμένα. Συντονισμένα. Με συνέπεια και σταθερότητα.

Για να κερδίσουμε τη μάχη των αιγιαλών και τον πόλεμο για το αύριο της πατρίδας.

Με τον φυσικό πλούτο της χώρας δημόσια παρακαταθήκη για ανάπτυξη με όρους δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet