Στα χέρια του υπουργού Εσωτερικών ο απολογισμός του Γ. Σγουρού
Περιφέρεια Αττικής

Στα χέρια του υπουργού Εσωτερικών ο απολογισμός του Γ. Σγουρού

Τον απολογισμό των πεπραγμένων της πρώτης θητείας της αιρετής Περιφέρειας Αττικής παρέδωσε σήμερα σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, στον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο απολογισμός, ο οποίος αποτελείται από 21 συνολικά τόμους και αριθμεί περισσότερες από 4.500 σελίδες, περιέχει μια αναλυτική καταγραφή και παρουσίαση του έργου που έχει συντελεστεί κατά το χρονικό διάστημα 1/1/2011 – 31/8/2014, και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης για το σύνολο των δράσεων που έχουν γίνει.

Περιλαμβάνει απολογιστικά στοιχεία όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και όλων των φορέων και νομικών προσώπων που προΐσταται εκ του νόμου ο περιφερειάρχης Αττικής, όπως είναι η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής, καθώς και τα αποτελέσματα από τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης περιέχει απολογιστικά στοιχεία των δράσεων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, στην οποία ο κ. Γ. Σγουρός εξελέγη πρόεδρος.

«Παρέλαβα σήμερα από τον περιφερειάρχη τους εικοσιένα (21) τόμους με το έργο της Περιφέρειας την τελευταία τετραετία. Είναι ένα έργο που τιμά και τον ίδιο και τους συνεργάτες του σε μία χρονική συγκυρία όπου η αυτοδιοίκηση και του πρώτου και του δεύτερου βαθμού, πέρασε δύσκολα χρόνια λόγω των οικονομικών προβλημάτων τα οποία είχε η χώρα και λόγω του μνημονίου. Σε κάθε περίπτωση θέλω να πω ότι το έργο αυτό πραγματικά θα έχουν τη δυνατότητα να το αξιολογήσουν οι πολίτες και στο αμέσως επόμενο και στο ευρύτερο χρονικό διάστημα. Πιστεύω ότι ο Γιάννης Σγουρός αποτελεί ένα κεφάλαιο για την αυτοδιοίκηση και έχω την αίσθηση ότι μπορεί πολλά ακόμα να προσφέρει στον τομέα αυτόν» τόνισε σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος.

Από την πλευρά του, ο κ. Γ. Σγουρός επεσήμανε: «Παρέδωσα σήμερα στον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, όπως είχα θεσμική υποχρέωση, τον πλήρη, αναλυτικό και ολοκληρωμένο απολογισμό της πρώτης αιρετής Περιφέρειας Αττικής. Στους 21 τόμους του απολογισμού μπορεί ο κάθε καλόπιστος αναγνώστης να βρει όλα τα στοιχεία για την Περιφέρεια Αττικής. Οτιδήποτε έγινε αυτά τα τριάμισι χρόνια είναι αποτυπωμένο στις 4.500 σελίδες του απολογισμού. Επειδή τα γραπτά μένουν, όπως έλεγαν οι αρχαίοι, μόνο όποιος δεν μπει στον κόπο να τον διαβάσει ή όποιος είναι κακόπιστος, δεν θα μπορέσει να βρει στον απολογισμό τα στοιχεία που θέλει. Ένα πάντως είναι σίγουρο: Τα έργα που έγιναν αυτά τα τριάμισι χρόνια θα μείνουν και οι πολίτες θα τα χαίρονται. Εύχομαι κάθε επιτυχία στον υπουργό Εσωτερικών στο δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει προς όφελος των συμπολιτών μας, στηρίζοντας έμπρακτα το έργο της αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού».

Εν τω μεταξύ, με σημερινή του επιστολή, ο κ. Γ. Σγουρός κάλεσε τη νεοεκλεγείσα περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου να ορίσει την ημερομηνία που επιθυμεί, προκειμένου να ενημερωθεί από τον ίδιο για όλα τα θέματα της Περιφέρειας.

Ο απολογισμός των πεπραγμένων θα είναι διαθέσιμος στους ενδιαφερόμενους πολίτες και φορείς, στις ιστοσελίδες www.patt.gov.gr, www.edsna.gr, www.enpe.gr.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet