Στην εισαγγελέα Προστασίας Δεσποζομένων & Αδέσποτων ζώων ο Γ. Καραμέρος
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Στην εισαγγελέα Προστασίας Δεσποζομένων & Αδέσποτων ζώων ο Γ. Καραμέρος

Ο αντιπεριϕερειάρχης της Περιϕερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, επισκέϕτηκε σήμερα την εισαγγελέα Προστασίας Δεσποζομένων και Αδέσποτων ζώων, Πίσχοινα Αλεξάνδρα, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής του Βόρειου Τομέα, Γιώργο Μπίσια.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν ο συντονισμός όλων των εμπλεκομένων ϕορέων, Περιϕέρεια, Αστυνομικές Αρχές, Εισαγγελία Αθηνών, Δήμοι όπως και οι φιλοζωικές οργανώσεις, για την καταπολέμηση των ϕαινομένων βασανισμού, κακοποίησης και παραμέλησης δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων και η εϕαρμογή του ισχύοντα νόμου 4039/12.

Ο κ. Γ. Καραμέρος υπογράμμισε ότι οι Κτηνιατρικές Διευθύνσεις της Περιϕέρειας Αττικής καλύπτουν, με περιορισμένο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό, ένα κενό των περισσότερων Δήμων τόσο στην καταγραϕή και διερεύνηση των καταγγελιών κακοποίησης ζώων όσο και στα αντίστοιχα κλιμάκια ελέγχου.

Η αρμόδια εισαγγελέας ζήτησε τη συνδρομή της Περιϕέρειας προκειμένου να γίνει μια λεπτομερής καταγραϕή όλων των ϕιλοζωικών οργανώσεων που συνεργάζονται στενά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και των υποδομών που διαθέτουν για περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων, ώστε να υπάρξει μια ουσιαστική και συντονισμένη προσπάθεια περίθαλψης κακοποιημένων και παραμελημένων ζώων.

Επιπλέον η κ. Αλ. Πίσχοινα τόνισε πως, όταν υπάρχει τεκμηριωμένη καταγγελία για οποιασδήποτε μορϕής κακοποίηση ζώου και κάποιος παρακωλύει τη διενέργεια αυτοψίας, από τις αρμόδιες υπηρεσίες, στον χώρο που βρίσκεται το ζώο, τότε συντάσσεται δικογραϕία για απείθεια, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα απεύθυνσης στο αρμόδιο γραϕείο της Εισαγγελίας Αθηνών.

Η προστασία και ο σεβασμός των ζώων δείκτης πολιτισμού της κοινωνίας

Ο αντιπεριϕερειάρχης υπογράμμισε την ευαισθησία της Περιϕέρειας στο συγκεκριμένο ζήτημα, τόνισε ότι η αντιμετώπιση των ζώων από μια κοινωνία είναι δείκτης του πολιτισμού της και ενημέρωσε ότι θα γίνουν καμπάνιες ενημέρωσης, ενώ οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και οι ποινές αμείλικτες σε όσους δεν σέβονται τα ζώα.

Τέλος, πρόσθεσε ότι “βρισκόμαστε στη ϕάση της επιστημονικής τεκμηρίωσης προκειμένου να ανοίξουμε ζητήματα όπως οι κακές πρακτικές τόσο στην εμπορία οικόσιτων ζώων, όσο και στην εμπορική εκμετάλλευση άγριων ζώων”.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση αποτελεί μέρος μιας σειράς ενεργειών που θα γίνουν από την Περιφέρεια για τα ζώα και την προστασία τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet