Στην εκδήλωση «Fest of Fests» η περιφερειάρχης Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

Στην εκδήλωση «Fest of Fests» η περιφερειάρχης Αττικής

«Ο πολιτισμός, με επίκεντρο ειδικά τους νέους, οφείλει να αποτελεί, όχι κάποιου είδους “πολυτέλεια”, αλλά την καίρια προϋπόθεση για ένα μέλλον αντάξιο των προσδοκιών των νέων. Την προϋπόθεση δηλαδή υπέρβασης της κρίσης με τη στήριξη εκείνων των πρωτοβουλιών που συνεπάγονται νέα ματιά, γόνιμη ματιά καθώς και περιβάλλον ελεύθερης δημιουργίας» τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, χαιρετίζοντας τη διεθνή συνάντηση «Fest of Fests» που πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 25 έως τις 28 Ιουνίου 2018.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης που εισάγει τον θεσμό με τίτλο «Διεθνές Δίκτυο Νεανικών Κινηματογραφικών Φεστιβάλ», την οποία στηρίζει, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, η Περιφέρεια Αττικής.

Στη διεθνή συνάντηση θα συμμετέχουν παράγοντες από τον χώρο του παιδικού και νεανικού κινηματογράφου από περισσότερες από 20 χώρες. Στόχος είναι η δημιουργία του περιβάλλοντος που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του ενημερωμένου, κριτικού και χειραφετημένου θεατή, μέσω της κινηματογραφικής παιδείας και της εκπαίδευσης σε οπτικοακουστικά και ψηφιακά μέσα.

Στον χαιρετισμό της, η περιφερειάρχης τόνισε, μεταξύ άλλων, τη στρατηγική επιλογή της Περιφέρειας Αττικής να «στηρίζει συστηματικά, μέσα από ποικίλες συνέργειες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, πρωτοβουλίες, σαν και αυτή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Πρωτοβουλιών δηλαδή που συνδυάζουν τον πολιτισμό, τη δημιουργία, την τέχνη, με τους νέους ανθρώπους». «Το νήμα που συνδέει τον πολιτισμό με τους νέους, μέσα από πρωτοβουλίες σαν τούτη εδώ, μπορεί να συνοψιστεί σε τέσσερις κρίσιμες λέξεις: ενημέρωση, παιδεία, δημιουργία, πολιτισμός» παρατήρησε η ίδια προσθέτοντας ότι πρόκειται για «τα “αντίδοτα” στη σημερινή πραγματικότητα η οποία χαρακτηρίζεται από την αναπαραγωγή, συχνά μέσα από τα social media, fake news και συνειδητής παραπληροφόρησης».

Τέλος, η περιφερειάρχης Αττικής έδωσε έμφαση στον ρόλο της ενημέρωσης και της παιδείας «σχετικά με τα σύγχρονα κινηματογραφικά και οπτικοακουστικά και ψηφιακά μέσα» τα οποία, όπως επισήμανε, «μπορούν να αποτελέσουν το ανάχωμα που θα καταστήσει τις νέες τεχνολογίες παράγοντες προόδου, στο πλαίσιο ενός νέου προτύπου ανάπτυξης με έμφαση στην καινοτομία. Και όχι παράγοντες αναπαραγωγής μιας παραποιημένης πραγματικότητας».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο εντεταλμένος σύμβουλος Ανάπτυξης και Προβολής Πολιτιστικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, Θεόδωρος Αγγελόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet