Στην τελική ευθεία η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα της Περιφέρειας Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

Στην τελική ευθεία η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα της Περιφέρειας Αττικής

Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων παρουσιάστηκε στα στελέχη και τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, παρουσία της περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου.

Πρόκειται, όπως ενημερώνει η Περιφέρεια Αττικής, για ένα πακέτο λύσεων στην ψηφιακή και τηλεφωνική ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων της Αττικής, στο οποίο περιλαμβάνεται η παροχή περισσότερων από 40 υπηρεσιών της Περιφέρειας, με ηλεκτρονικό τρόπο.

Το έργο αυτό σηματοδοτεί, σύμφωνα με την Περιφέρεια, τη μετάβαση της Περιφέρειας Αττικής σε ένα νέο μοντέλο εξυπηρέτησης και επικοινωνίας με τους πολίτες, το οποίο θέτει στο επίκεντρο τις ανάγκες τους.

Όπως τόνισε, κατά την παρουσίαση, ο αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Παναγιώτης Αθανασιάδης, «στόχος του έργου είναι η εύκολη, γρήγορη, διαφανής και αποτελεσματική ενημέρωση και εξυπηρέτηση για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει η Πληροφορική», κάτι που, όπως σημείωσε και η εντεταλμένη σύμβουλος Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Αγγελική Λεβέντη, «αποτελεί πρωταρχική επιδίωξη της Διοίκησης της Περιφέρειας».

Το σύνολο των ψηφιακών αυτών λύσεων πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία σταδιακά από τον Απρίλιο του 2017 και περιλαμβάνει:

  • Έναν νέο, εύχρηστο και φιλικό για τον χρήστη Οδηγό Υπηρεσιών της Περιφέρειας με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες (διαδικασία, αιτήσεις, δικαιολογητικά, σημεία εξυπηρέτησης και οδηγίες πρόσβασης).
  • Ηλεκτρονική πύλη υποβολής αιτημάτων και αιτήσεων για περισσότερες από σαράντα υπηρεσίες για πολίτες ή/και επιχειρήσεις.
  • Σύστημα ενημέρωσης των πολιτών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και SMS για τα αποτελέσματα του αιτήματός τους.
  • Αποθετήριο εγγράφων και απαντήσεων όπου κάθε πολίτης μπορεί να έχει πρόσβαση σε ολόκληρο το ιστορικό συναλλαγών του με τον φορέα.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet