Στον αγιασμό του αντιπλημμυρικού έργου διευθέτησης του ρέματος Κόρμπι η Ρ. Δούρου
Περιφέρεια Αττικής

Στον αγιασμό του αντιπλημμυρικού έργου διευθέτησης του ρέματος Κόρμπι η Ρ. Δούρου

Την πρόοδο των εργασιών του σημαντικού αντιπλημμυρικού έργου της διευθέτησης του ρέματος Κόρμπι του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, επέβλεψε σήμερα, Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, παρουσία του δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου. Την περιφερειάρχη συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας στην Περιφέρεια Αττικής, Νάσος Αναγνωστόπουλος, καθώς και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννα Τσούπρα.

Στον αγιασμό του υπό εκτέλεση έργου η κ. Ρένα Δούρου τόνισε μεταξύ άλλων: «Περισσότερο θέλω να σας απευθυνθώ ως Ελληνίδα πολίτης και λιγότερο ως Περιφερειάρχης». «Αισθάνομαι πάρα πολύ περήφανη γιατί αποδεικνύουμε ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν και αλλιώς, δηλαδή με συνέπεια και συνέχεια χωρίς διαγκωνισμούς στα δελτία Τύπου και στις φωτογραφίες, μπορούμε να αποδώσουμε έργο και το έχουμε ανάγκη όλες και όλοι». Η ίδια συνέχισε: «Μας λείπουν οι καλές πρακτικές, μας λείπουν όσοι εργάζονται αθόρυβα και δυνατά και στο πρόσωπο του Δημάρχου θέλω να ευχαριστήσω και όλους εσάς, και τον Σύλλογο που κράτησε τόσα χρόνια το αίτημα ζωντανό, και την τεχνική μας υπηρεσία στην Περιφέρεια Αττικής και τη δημοτική αρχή. Αποδείξατε ότι μπορούμε αθόρυβα και δυνατά να παράγουμε έργο».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ανέφερε: «Αυτό είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο έργο υποδομής στην ιστορία των τριών καλλικρατικών πρώην Δήμων, σήμερα Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. Εάν δεν είχαμε έναν συντονισμό και συγχρονισμό σε πολύ μεγάλο βαθμό με την Περιφέρεια, δεν θα μπορούσαμε ποτέ αυτή τη στιγμή να την προσδιορίσουμε σε νωρίτερο από 3 έως 5 χρόνια από σήμερα. Αυτό δείχνει ότι το έργο το θέλαμε όλοι πάρα πολύ, και η Περιφέρεια και ο Δήμος, αλλά αυτός που το είχε πιο πολύ ανάγκη είναι ο δημότης και ο κάτοικος της περιοχής», είπε ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. «Ο Δήμος μας έχει πάρει περίπου 47 εκατομμύρια από το ταμείο της Περιφέρειας και είναι είτε κατασκευασμένα έργα είτε δημοπρατημένα είτε προγραμματικές συμβάσεις, που σημαίνει ότι έχουμε φτάσει αισίως σε 100% απορρόφησης των πόρων και των δυνατοτήτων που μας παρείχε η Περιφέρεια. Στα εγκαίνια του έργου που θα γίνουν μετά από 24 μήνες να είμαστε εδώ και να το απολαύσουμε κατασκευασμένο», σημείωσε ο ίδιος.

Ερωτηθείσα σχετικά, η περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε ότι πρόκειται για ένα κρίσιμο αντιπλημμυρικό έργο, προϋπολογισμού άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ με στόχο την επίλυση σοβαρών πλημμυρικών φαινομένων που δοκιμάζουν τους συμπολίτες μας στην Ανατολική Αττική, απειλώντας τις ζωές και τις περιουσίες τους. «Η διευθέτηση του συγκεκριμένου ρέματος δεν είναι αποσπασματική ενέργεια» υπογράμμισε η ίδια προσθέτοντας: «Εντάσσεται στο πλέγμα της συνολικής αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αττικής στην οποία προχωράμε για πρώτη φορά. Για πρώτη φορά σήμερα στην Αττική εκτελούνται αντιπλημμυρικά έργα κόστους μισού δισεκατομμυρίου ευρώ. Για πρώτη φορά δίνεται τόση έμφαση, και μάλιστα με μετρήσιμο τρόπο, στην αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής».

Σχετικά με το έργο διευθέτησης του ρέματος Κόρμπι:

Με τη διευθέτηση του ρέματος Κόρμπι, κύριου αποδέκτη του ανατολικού τμήματος της Δημοτικής Ενότητας Βάρης, θα αντιμετωπισθούν τα σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα της περιοχής.

Το έργο αφορά στην κατασκευή έργων διευθέτησης μήκους 2.840 μέτρων περίπου, στο τμήμα από την εκβολή του στην παραλία της Βάρκιζας μέχρι το υφιστάμενο τεχνικό έργο του ρέματος στη Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου (στο ύψος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet