Στον αγιασμό του Μουσικού Σχολείου Αθήνας η Ερμίνα Κυπριανίδου
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Στον αγιασμό του Μουσικού Σχολείου Αθήνας η Ερμίνα Κυπριανίδου

Με αφορμή το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου, παραβρέθηκε στον αγιασμό του Μουσικού Σχολείου Αθήνας στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Κατά τον χαιρετισμό της προς τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, και τους γονείς δήλωσε:

«Η νέα σχολική χρονιά είναι μια πρόκληση για όλους μας και ιδιαίτερα για σας τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς που στελεχώνετε μια πολύτιμη κυψέλη πολύπλευρης μόρφωσης.

»Το Μουσικό Σχολείο Αθήνας στην Ακαδημία Πλάτωνος αποτελεί πραγματική κυψέλη μόρφωσης και πολιτισμού και συνιστά ένα σημαντικό κεφάλαιο στη μουσική εκπαίδευση σήμερα. Το σχολείο σας είναι  ένα πεδίο ανταλλαγής γνώσεων, ιδεών, δημιουργικής άμιλλας, ελεύθερης έκφρασης και ευρείας καλλιτεχνικής καλλιέργειας, με τη μουσική να αποτελεί κεντρικό κομμάτι της καθημερινότητας των παιδιών. 

»Είναι πλέον φανερό σε όλους ότι λειτουργείτε σαν πυρήνας αναβάθμισης όχι μόνο ως προς την ποιότητα της εκπαίδευσης που το σχολείο σας παρέχει, αλλά συνολικότερα για την αναζωογόνηση της περιοχής της Ακαδημίας Πλάτωνος.

»Στο γοητευτικό ταξίδι της γνώσης που τυπικά έχει σαν αφετηρία τη σημερινή ημέρα, έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε δίπλα σας.

»Είναι χαρά για μας  να σας αναγγείλουμε ότι κάνουμε πράξη την υπόσχεση που σας είχαμε δώσει στα εγκαίνια του σχολείου σας».

Σημειώνεται ότι με εισήγηση της αντιπεριφερειάρχη Ερμίνας Κυπριανίδου στο Περιφερειακό Συμβούλιο εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της προμήθειας μουσικών οργάνων και ηχητικού μουσικοτεχνολογικού εξοπλισμού, ποσού 447.805 ευρώ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, για τα μουσικά σχολεία της Αττικής (Παλλήνης, Ιλίου, Πειραιά, Αλίμου) και ιδιαίτερα του νεώτερου Μουσικού Σχολείου Αθήνας, στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Εξασφαλίστηκε, επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών, η μεταφορά όλων των μαθητών και μαθητριών με την προσθήκη ενός ακόμη λεωφορείου ειδικά για το Μουσικό Σχολείο Αθήνας, στο πρόγραμμα Μεταφοράς Μαθητών που υλοποιεί η  Περιφέρεια Αττικής.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό της η αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε σε όλους «καλή μουσική σχολική χρονιά γεμάτη με παραγωγική δημιουργικότητα, αυτενέργεια και ομαδικότητα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet