Στον Δήμο Κρωπίας ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης
Περιφέρεια Αττικής

Στον Δήμο Κρωπίας ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μετέβη στον Δήμο Κρωπίας και παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του δημάρχου της πόλης, Δημήτρη Κιούση.

Ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε από τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και συζήτησε μαζί τους τις θέσεις και τις προτάσεις της Αυτοδιοίκησης για τη δρομολόγηση πρωτοβουλιών και πολιτικών που θα συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το σοβαρό ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων με τον κ. Πατούλη να εστιάζει στην ανάγκη ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, αλλά και εκπαίδευσης των πολιτών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα ριζικά.

«Δεν υπάρχει κανένα πλέον περιθώριο ανοχής στην εγκληματική αδιαφορία που έχει επιδείξει διαχρονικά η πολιτεία, αλλά και οι Περιφέρειες, κυρίως στην Αττική, στο ζήτημα της ορθής διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στη χώρα μας» διαμήνυσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και πρόσθεσε ότι η απουσία σχεδίου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων κοστίζει στη δημόσια υγεία και στο περιβάλλον. «Οι Δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες, θα πρέπει να εισπράττουν τα οικονομικά οφέλη και μέσω της ανακύκλωσης της διαχείρισης των απορριμμάτων τους, με απώτερο σκοπό τη μείωση του κόστους διαχείρισης», σημείωσε.

Σε αυτό το σημείο ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι ενόψει της επικείμενης Συνταγματικής Αναθεώρησης πρέπει να συζητηθεί ουσιαστικά το ζήτημα της αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Αυτοδιοίκηση προκειμένου οι τοπικές κοινωνίες να αποφασίζουν οι ίδιες για τα του οίκου τους και να μην περιορίζονται οι Δήμοι και τα Δημοτικά Συμβούλια στον ρόλο των εισηγητικών οργάνων.

«Θα συζητήσουμε τις προτάσεις μας και στην ημερίδα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που θα πραγματοποιήσουμε στις 23 και 24 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διαμορφώσουμε τις τελικές μας θέσεις και να διεκδικήσουμε με ωριμότητα και αποφασιστικότητα αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν», επισήμανε.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Κορωπίου, αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους με τους οποίους συμπορευόμαστε χρόνια στην Αυτοδιοίκηση για την ευκαιρία να συζητήσουμε φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες των τοπικών κοινωνιών. Τα προβλήματα είναι πολλά και σοβαρά γι΄ αυτό και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Απαιτούνται ριζικές μεταρρυθμίσεις στο μοντέλο διάρθρωσης του κράτους προκειμένου η Αυτοδιοίκηση να είναι σε θέση να δώσει λύσεις και να συμβάλλει με ουσιαστικό τρόπο στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση των τοπικών κοινωνιών. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί προκειμένου να βγάλουμε τη χώρα από την παρακμή και να κάνουμε μία Νέα Αρχή για την Αττική».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet