Στο «νέο» κέντρο του Αμαρουσίου ο Γ. Σγουρός
Περιφέρεια Αττικής

Στο «νέο» κέντρο του Αμαρουσίου ο Γ. Σγουρός

Το ιστορικό εμπορικό κέντρο Αμαρουσίου επισκέφθηκε το Σάββατο 12 Απριλίου ο περιφερειάρχης Αττικής και εκ νέου υποψήφιος Γιάννης Σγουρός, με αφορμή εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος για την ολοκλήρωση της βιοκλιματικής ανάπλασής του.

Το έργο, προϋπολογισμού 7,2 εκατ. ευρώ, πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Ο κ. Γ. Σγουρός ευχαρίστησε τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, ο οποίος σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, έκανε λόγο για ενα σπουδαίο και πρότυπο έργο ουσίας και όχι βιτρίνας, που άλλαξε μια μίζερη κατάσταση 20 ετών, χωρίς την επιβάρυνση των δημοτών και χάρη στο προσωπικό ενδιαφέρον του περιφερειάρχη Αττικής.

Τη νέα εικόνα που απέκτησε το εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Κουμουτσάκος που παρέστη στην εκδήλωση και με τον οποίο ο κ. Γ. Σγουρός είχε θερμή χειραψία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Γ. Σγουρός περπάτησε μαζί με τον κ. Γ. Πατούλη στους χώρους του ιστορικού κέντρου και συνομίλησε με επαγγελματίες και δημότες.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αττικής τόνισε ότι «θελήσαμε να αναζωογονηθεί ένα ιστορικό εμπορικό σημείο του Αμαρουσίου, το οποίο κινδύνευε να πέσει σε μαρασμό. Να δημιουργηθεί ανάπτυξη, να διατηρηθούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας και να προκύψουν νέες. Τα καταφέραμε αξιοποιώντας κοινοτικά κονδύλια. Η εμπορική κίνηση έχει αυξηθεί σημαντικά. Νέα μαγαζιά άνοιξαν. Περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να το επισκεφθούν καθημερινά και αυτό σημαινει ότι το έργο που κάνουμε δρέπει τους καρπούς του».

Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση όλων των περιμετρικών οδών του ιστορικού κέντρου του Αμαρουσίου (Ερμού, Δήμητρος, Πλαστήρα, Διονύσου) και της οδού Μητροπόλεως. Η κατασκευή του έγινε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με σεβασμό στον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την παράδοση της περιοχής, με σύγχρονα υλικά και αστικό εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών και αισθητικής.

Με την ολοκλήρωση της ανάπλασης και της πλατείας Αγίας Λαύρας θα επιτευχθεί σημαντική βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής και μείωση της θερμοκρασίας, αφού πλέον της χρήσης ψυχρών υλικών, θα ενισχυθεί σημαντικά και η υπάρχουσα φύτευση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet