Συνεδρίαση Πολιτικής Προστασίας Βορείου Τομέα Αθηνών για τη χειμερινή περίοδο
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Συνεδρίαση Πολιτικής Προστασίας Βορείου Τομέα Αθηνών για τη χειμερινή περίοδο

Παρουσία του Εθνικού Διοικητή Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών, υπό την προεδρία της αντιπεριφερειάρχη Λουκίας Κεφαλογιάννη.

Αντικείμενο του ΣΟΠΠ ήταν ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2019, η προετοιμασία και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς και η λήψη μέτρων ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των κινδύνων από φαινόμενα πλημμυρών, χιονοπτώσεων και παγετού στη Βόρεια Αθήνα κατά την επερχόμενη χειμερινή περίοδο.

Η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, Λουκία Κεφαλογιάννη, αφού μετέφερε το μήνυμα του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, για διαρκή επαγρύπνηση, συνεργασία και συντονισμό, ανέφερε: «Το ζήτημα της θωράκισης της Αττικής και η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών από φυσικές καταστροφές αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής. Ο απολογισμός για την αντιπυρική περίοδο που ολοκληρώνεται είναι καλός, ωστόσο δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Ενόψει της χειμερινής περιόδου χρειάζεται προληπτικός σχεδιασμός, ενημέρωση των πολιτών και διαρκής συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς με στόχο να αποτραπούν φαινόμενα πλημμυρικών φαινομένων και αποκλεισμού δρόμων».         

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Γεωργία Βλάχου, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μπαλάφας, ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου, Στέφανος Τσιπουράκης και εκπρόσωποι της Εθελοντικής Ομάδας του Δήμου, ο αντιδήμαρχος Βριλησσίων, Αλέξης Μαυραγάνης, ο αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Δημήτρης Κοκορόσκος, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης, Γιάννης Ξανθάκος, ο εκπρόσωπος του Δήμου Χαλανδρίου, Χρήστος Παπαντώνης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Παπάγου – Χολαργού, Χρήστος Πετράκης, και ο κ. Μανώλης Χατζάκης από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού.

Παρόντες ήταν από την Πολιτική Προστασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αθήνας ο κ. Δημήτρης Αδάμ, από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Αττικής, ο κ. Γιώργος Παυλάκος, από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ο προϊστάμενος Αναστάσιος Χαχλάκης και ο κ. Αναστάσιος Γιώτης. Επίσης, στη σύσκεψη συμμετείχε από την Πυροσβεστική Διεύθυνση Αθήνας, ο διοικητής Χρήστος Λάμπρης, από τον 4ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, ο κ. Βασίλης Ζαφείρης, από τον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό, ο κ. Νικόλαος Μπάλτσης, από τον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό ο κ. Γεώργιος Πετρόπουλος.

Επιπλέον, συμμετείχε ο αστυνομικός Υποδιευθυντής, διοικητής του Α.Τ. Αμαρουσίου, Μάριος Βασιλακόπουλος, καθώς και εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης, εκπρόσωποι της Τροχαίας, του ΕΚΑΒ και του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, ο δασάρχης Πεντέλης, Νικόλαος Ρέππας, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος και ο εκπρόσωπος του ΣΠΑΥ, κ. Νικόλαος Μητσιάδης, εκπρόσωπος του ΑΔΜΗΕ, των εθελοντικών οργανώσεων, αλλά και των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων, Ανάπτυξης, Υγειονομικού Ελέγχου, Μεταφορών και Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet