Συνεχίζεται από την Περιφέρεια Αττικής το πρόγραμμα λειτουργίας Δομών Αστέγων
Περιφέρεια Αττικής

Συνεχίζεται από την Περιφέρεια Αττικής το πρόγραμμα λειτουργίας Δομών Αστέγων

Στη συνέχιση και την ενίσχυση του επιτυχημένου προγράμματος λειτουργίας Δομών Αστέγων που χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος «Αττική» έχει εκδώσει σχετική πρόσκληση (Ψ9ΤΑ7Λ7-ΩΛΔ) για την υποβολή προτάσεων από τους δυνητικούς δικαιούχους. Οι προτάσεις υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος, μέχρι τις 18/9/2023.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων ανέρχεται σε 6.094.382 ευρώ.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι είναι:

  • Γιατροί του Κόσμου Ελληνική Αντιπροσωπεία, δικαιούχο της πράξης με τίτλο «Υφιστάμενη Δομή Αστέγων Δήμου Αθηναίων: υπνωτήριο».
  • Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, δικαιούχο των πράξεων με τίτλο: «Υφιστάμενες Δομές Αστέγων Δήμου Πειραιά: Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων (ΑΚΗΑ) και υπνωτήριο», «Νέες Δομές Αστέγων Δήμου Πειραιά: Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων (ΑΚΗΑ) και υπνωτήριο», «Δομές Αστέγων Δήμου Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη: Υφιστάμενο Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων (ΑΚΗΑ) και νέο υπνωτήριο».
  • Praksis (Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης & Ιατρικής Συνεργασίας), δικαιούχο της πράξης με τίτλο «Υφιστάμενη Δομή Αστέγων Δήμου Αθηναίων: Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων (ΑΚΗΑ)».
  • Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό & Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών – ΕΠΕΚΑ), δικαιούχο της πράξης με τίτλο «Νέα Δομή Αστέγων Δήμου Ασπροπύργου: Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων (ΑΚΗΑ)
  • Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), δικαιούχο της πράξης με τίτλο «Νέες Δομές Αστέγων Δήμου Αθηναίων: Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων (ΑΚΗΑ) και Υπνωτήριο».

Με αφορμή την έκδοση της σχετικής πρόσκλησης ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε: «Η Περιφέρεια Αττικής με σχέδιο, αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, θα συνεχίσει να στηρίζει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Κατά την περίοδο του ΕΣΠΑ 2014-2020, η Περιφέρεια Αττικής με τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, στήριξε ένα σημαντικό αριθμό συμπολιτών μας, μέσα από τις κοινωνικές δομές αλλά και από μεγάλες, οριζόντιες δράσεις, όπως η εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, η εκπαιδευτική υποστήριξη και η λειτουργία των Τοπικών Ομάδων Υγείας. Ειδικότερα στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 χρηματοδοτήθηκε η λειτουργία περίπου 300 δομών και κέντρων παροχής ΚΟινωνικής μέριμνας και φροντίδας, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 160 εκατ. ευρώ, ενώ αν προσθέσουμε και τις δράσεις εναρμόνισης και εκπαιδευτικής υποστήριξης, ο συνολικός προϋπολογισμός ξεπερνάει τα 400 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό και τηρώντας τις δεσμεύσεις μας έναντι των ευάλωτων συμπολιτών μας, συνεχίζουμε και ενισχύουμε περαιτέρω τη χρηματοδότηση αυτών των κοινωνικών δομών και κατά νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027. Χωρίς χρονοτριβές και με σχέδιο, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε συστηματικά για το καλό της Αττικής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet