Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Περιφέρειας στην αγορά
Περιφέρεια Αττικής

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Περιφέρειας στην αγορά

Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι της αγοράς κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Οι έλεγχοι από τα κλιμάκια των αρμόδιων Διευθύνσεων, συμβάλλουν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, “τόσο στην ομαλή λειτουργία της αγοράς, καθώς διενεργούνται σε κλίμα καλής συνεργασίας με τους επαγγελματίες, όσο και στην προστασία των καταναλωτών, καθώς στόχος τους είναι η τήρηση του νομοθετικού πλαισίου, η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η πάταξη παραβατικών συμπεριφορών σε βάρος των πολιτών”.

Οι έλεγχοι διενεργούνται, σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και πάσης φύσεως χώρους τροφίμων και ποτών και κυρίως σε προϊόντα όπως νηστίσιμα, αυγά, οπωροκηπευτικά και αμνοερίφια. Ειδικότερα οι έλεγχοι εστιάζουν σε ό,τι σχετίζεται με την ποιότητα των προϊόντων, την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών όρων και προϋποθέσεων για τη διάθεσή τους, την επισήμανση των τροφίμων, την ανάρτηση πινακίδων και την είσπραξη του αναγραφόμενου αντιτίμου.

Σε περιπτώσεις διάθεσης υποβαθμισμένων, ακατάλληλων, αλλοιωμένων ή με παραπλανητικές ενδείξεις τροφίμων, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της Περιφέρειας, προκειμένου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αυτές να επεμβαίνουν άμεσα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet