Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού στον συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αττική ο Χρήστος Πετρέας
Περιφέρεια Αττικής

Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού στον συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αττική ο Χρήστος Πετρέας

Ειδικός σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού στον συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αττική ορίστηκε ο Χρήστος Πετρέας, επιστήμων – εμπειρογνώμων του τουρισμού, με εκτεταμένη εμπειρία εντός και εκτός Ελλάδος.

Ο κ. Πετρέας είναι οικονομολόγος, ανώτερος εμπειρογνώμων E.E., ερευνητής και μελετητής σε θέματα περιφερειακής και τουριστικής ανάπτυξης, αξιοποίησης πόρων, ΜΜΕ και Τουρισμού.

Διαθέτει 25ετή εμπειρία ως σύμβουλος υπουργείων, φορέων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεων και έχει πολυετή διδακτική και ακαδημαϊκή εμπειρία, σε ελληνικά και αλλοδαπά εκπαιδευτικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Έχει εκτεταμένο συγγραφικό και μελετητικό έργο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό (χώρες Βαλκανίων, Ανατολικής Ευρώπης, και Μεσογειακής λεκάνης).

Έχει διατελέσει μέλος διαφόρων επιτροπών και Διοικητικών Συμβουλίων, και έχει ασχοληθεί εξειδικευμένα με την ανάπτυξη και ανάδειξη πολλών θεματικών μορφών τουρισμού, και αυτών που χρειάζεται η Αττική (μεταξύ των οποίων: πολιτιστικός, αρχαιολογικός, αστικός, θαλάσσιος, γιώτινγκ, κρουαζιέρα, καταδυτικός, αθλητικός, θρησκευτικός, συνεδριακός, ιαματικός, σπηλαιολογικός, πεζοπορικός, ποδηλατικός, εκπαιδευτικός, κ.ά.).

Ο κ. Πατούλης τον καλωσόρισε στον συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αττική και επισήμανε τα εξής:

«Με το βλέμμα στραμμένο στην Αττική, θεωρώ ότι η ανάπτυξη του τουρισμού είναι απόλυτα συνυφασμένη με την ιστορία, το πολιτισμό, την κουλτούρα και την ποικιλομορφία της Αττικής.

»Η Αττική με τις σωστές στρατηγικές και το marketing μπορεί να αποτελέσει ένα παγκόσμιο brand name σε επίπεδο υγείας, ευεξίας, θρησκευτικού αλλά και γαστριμαργικού τουρισμού.

»Στόχος μας είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας της Περιφέρειας Αττικής και η επένδυση στο θεματικό τουρισμό. Προς την κατεύθυνση αυτή θα αξιοποιήσουμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής.

»Παράλληλα θα συνεργαστούμε με τους αρμόδιους φορείς για την οργάνωση πολιτιστικών και τουριστικών δράσεων για την ανάδειξη της μοναδικής ιστορίας και του πολιτισμού της Αττικής. Όλες μας οι προσπάθειες και συνέργειες θα έχουν ένα και μοναδικό στόχο. Να ξαναβάλουμε την Αττική σε τροχιά ανάπτυξης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet