Σύσκεψη στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών για τους πρόσφυγες στο Πεδίο του Άρεως
Περιφέρεια Αττικής

Σύσκεψη στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών για τους πρόσφυγες στο Πεδίο του Άρεως

Σύσκεψη εργασίας που συγκάλεσε η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου σχετικά με το ζήτημα της εγκατάστασης (παραμονής) προσφύγων σε σκηνές στο Πεδίο του Άρεως πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015 στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων, κ.κ. Λευτέρης Παπαγιαννάκης, Αντώνης Καφετζόπουλος,  της αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιατροί του Κόσμου, Πράξις, Άρσις και Νόστος.

Στη συζήτηση:

  • Περιγράφηκαν τα χαρακτηριστικά των ατόμων που έχουν βρει καταφύγιο στο Πεδίο του Άρεως και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – ιδιαίτερα οι οικογένειες και τα μικρά παιδιά.
  • Προτάθηκαν λύσεις για την άμεση ανακούφιση ιδιαίτερα όσον αφορά την πληροφόρηση των προσφύγων για τις υπάρχουσες δομές υποστήριξης, την καθαριότητα και υγιεινή τους, την προσωρινή στέγαση και σίτιση που έχουν ανάγκη.
  • Διαπιστώθηκε η ανάγκη για τη θεμελίωση σταθερών σχέσεων συνεργασίας μεταξύ Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, κεντρικού κράτους και υπουργείων και φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών για την αντιμετώπιση του ζητήματος των αυξημένων προσφυγικών ροών στην Αθήνα.

Από τους παρευρισκόμενους συνομολογήθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα, «η ανάγκη να υπάρξει μια μόνιμη δομή αναβαθμισμένης συνεργασίας, με τη μορφή πιθανά μιας “ομάδας έργου” που με συστηματικό τρόπο αφενός θα αντιμετωπίζει άμεσα τις άμεσες ανάγκες που θα προκύπτουν και αφετέρου θα εκπονήσει και θα επισπεύσει πιο μακροπρόθεσμα σχέδια δράσης για το προσφυγικό ζήτημα στην Αθήνα. Στην κατεύθυνση αυτή, η Περιφέρεια Αττικής θα αναλάβει συντονιστικό ρόλο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet