Ψηφιακή υπηρεσία για την προσβασιμότητα ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων από την Περιφέρεια Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Ψηφιακή υπηρεσία για την προσβασιμότητα ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων από την Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει το κοινό ότι ενεργοποιήθηκε η νέα Ψηφιακή Υπηρεσία για την εξυπηρέτηση αιτημάτων που απευθύνονται στην Περιφερειακή Επιτροπή Προσβασιμότητας από ΑμεΑ. και εμποδιζόμενα άτομα.

Η Επιτροπή, η οποία συστάθηκε σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο (Ν.4759/2020 Άρθρο 117), θα δέχεται αιτήματα για γνωμοδότηση σχετικά με θέματα προσβασιμότητας των ΑμεΑ/εμποδιζόμενων ατόμων και επί ζητημάτων σχετικών με την εφαρμογή των διατάξεων για την προσβασιμότητα του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού και του Κτηριοδομικού Κανονισμού, καθώς και των διατάξεων που αφορούν σε θέματα προσβασιμότητας των υπαίθριων δημόσιων ή κοινοχρήστων χώρων, επισημαίνει η περιφερειακή αρχή.

Με βάση τα συμπεράσματα που θα προκύπτουν η Περιφερειακή Επιτροπή Προσβασιμότητας θα διατυπώνει εισηγήσεις και προτάσεις για την επίλυσή τους. Σε εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου και για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων η υποβολή των αιτημάτων θα μπορεί να γίνεται και ψηφιακά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

«Με τη νέα ψηφιακή υπηρεσία ενισχύουμε το δίκτυ προστασίας για τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν ζητήματα προσβασιμότητας και συμβάλλουμε στην ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνία. Η Περιφέρεια Αττικής αξιοποιώντας την υφιστάμενη τεχνολογική και ψηφιακή υποδομή της συνεχίζει τον εμπλουτισμό του ψηφιακού οπλοστασίου της, με στόχο να περάσει σε μία νέα ψηφιακή εποχή με τον πολίτη στην “πρώτη γραμμή” και στόχο την καλύτερη εξυπηρέτησή του», επισημαίνει σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Κατόπιν σχετικής απόφασης της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μ. Κουρή, η νέα Ψηφιακή Υπηρεσία, ενεργοποιήθηκε στον «Οδηγό του Πολίτη» από την Αυτοτελή Διεύθυνση Διαδικτυακής Ενημέρωσης και Ψηφιακής Εξυπηρέτησης και είναι διαθέσιμη στους ενδιαφερόμενους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://pattikis.gr.

Η σύσταση της Περιφερειακής Επιτροπής Προσβασιμότητας αφορά σε νέα αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής και έχει αντικείμενο:

  • Τη γνωμοδότηση επί ζητημάτων προσβασιμότητας των ΑμεΑ και των εμποδιζόμενων ατόμων και επί ζητημάτων σχετικών με την εφαρμογή των διατάξεων για την προσβασιμότητα του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ) και του Κτηριοδομικού Κανονισμού, καθώς και των διατάξεων που αφορούν σε θέματα προσβασιμότητας των υπαίθριων δημόσιων ή κοινοχρήστων χώρων.
  • Την ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου και του περιφερειάρχη για θέματα προσβασιμότητας που αφορούν σε ζητήματα χωρικού σχεδιασμού και αστικού περιβάλλοντος και ιδίως της εφαρμογής του άρθρου 26 του ν. 4067/2012 (Α’ 79).
  • Τη διοργάνωση ενημερωτικών δράσεων αναφορικά με θέματα προσβασιμότητας.
  • Την άσκηση αρμοδιοτήτων που αποδίδονται σε αυτήν από τα άρθρα 20 και 26 του ν. 4067/2012, καθώς και από άλλες διατάξεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τα αιτήματα τους εδώ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet