100 χιλ. ευρώ για Κέντρο Αγροτικής Εκπαίδευσης στο Κτήμα Συγγρού
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

100 χιλ. ευρώ για Κέντρο Αγροτικής Εκπαίδευσης στο Κτήμα Συγγρού

Την ένταξη έργου ύψους 100 χιλιάδων ευρώ στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής 2014-2015 με τίτλο «Μετασκευή χώρων του Πύργου Κτήματος Συγγρού σε Κέντρο Αγροτικής Εκπαίδευσης» ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος σε συνάντηση που είχε με τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ), Γιώργο Μπαλωτή και την πρόεδρο του Συλλόγου «Φίλοι Δάσους Συγγρού» Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου, η οποία υπέβαλλε αρχικά και το αίτημα.

Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία αναγνωστηρίου των σπουδαστών των εξειδικευμένων σεμιναρίων, εκπαίδευσης και επαγγελματικής επιμόρφωσης, αγροτικού και γεωπονικού περιεχομένου, βιβλιοθήκη για τα στοιβαγμένα βιβλία του Κληροδοτήματος, κάποια από τα οποία είναι εκδόσεις του 19ου αιώνα καθώς και τράπεζα σπόρων.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε από όλους, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση θα ενισχύσει τις φθίνουσες υποδομές του Κληροδοτήματος της Ιφιγένειας Ανδρέα Συγγρού που αποτελεί έναν από τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου του Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Το κονδύλι έχει ήδη υπερψηφιστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο και η υλοποίηση θα ξεκινήσει από τις διαγωνιστικές διαδικασίες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet