4,6 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση των εκθεσιακών εγκαταστάσεων της Εθνικής Πινακοθήκης
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

4,6 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση των εκθεσιακών εγκαταστάσεων της Εθνικής Πινακοθήκης

Ακόμη μία πρωτοβουλία για την ενίσχυση και την ανάδειξη του πολιτιστικού χάρτη της Αττικής αναλαμβάνει η Περιφέρεια, χρηματοδοτώντας με 4,6 εκατομμύρια ευρώ την «Υλοποίηση της Μουσειογραφικής Μελέτης της Εθνικής Πινακοθήκης και Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου».

Συγκεκριμένα, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης και Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα και η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μαρία Βλαζάκη, υπέγραψαν τη σχετική Προγραμματική Σύμβαση με στόχο την ολοκλήρωση των εκθεσιακών εγκαταστάσεων στους χώρους των κτηρίων της Εθνικής Πινακοθήκης.

Η ολοκλήρωσή τους, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, θα συμβάλλει στην εκπλήρωση του θεσμικού ρόλου της Εθνικής Πινακοθήκης, ο οποίος συνίσταται στη συλλογή, διαφύλαξη, συντήρηση, μελέτη και έκθεση έργων τέχνης, με στόχο την αισθητική καλλιέργεια του κοινού και τη διά βίου εκπαίδευση, μέσα από την τέχνη και την ψυχαγωγία που αυτή προσφέρει. Παράλληλα, η Εθνική Πινακοθήκη ενισχύει την αυτογνωσία των Ελλήνων, μέσω της τέχνης και της ιστορίας της, η οποία εκφράζει σε συμβολικό επίπεδο τον εθνικό βίο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4.614.982 ευρώ με ΦΠΑ, το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής με το ποσό των 4.600.000 ευρώ και από την Εθνική Πινακοθήκη με το ποσό των 14.982 ευρώ.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Στο επίκεντρο του έργου είναι η διαμόρφωση των χώρων που είναι προσβάσιμοι κατά τις διαδρομές των επισκεπτών των εκθέσεων, στα κτήρια της Εθνικής Πινακοθήκης, επί της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου, στην Αθήνα.

Οι βασικές παρεμβάσεις που θα γίνουν αφορούν σε:

  • Κατασκευές εσωτερικών κουφωμάτων, ψευδοροφών, επενδύσεις τοίχων, επεξεργασία υφιστάμενων δαπέδων, εγκατάσταση σταθερού εξοπλισμού.
  • Εργασίες προσαρμογής της εγκατάστασης ισχυρών και ασθενών ρευμάτων για το έργο σύμφωνα με τα δεδομένα της Μουσειογραφικής Μελέτης.
  • Εργασίες υλοποίησης δομοστατικών υποδομών των εκθεσιακών κατασκευών που περιγράφονται στη Μουσειογραφική Μελέτη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet