65 παιδικοί σταθμοί σε 50 Δήμους
Περιφέρεια Αττικής

65 παιδικοί σταθμοί σε 50 Δήμους

Η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει τους πολίτες για το συνολικό πρόγραμμά της στον τομέα κατασκευής παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. Πρόκειται για ένα τεράστιο πρόγραμμα, ύψους 122 εκατ. ευρώ και αφορά στην ανέγερση 65 παιδικών σταθμών σε 50 Δήμους της Αττικής. Από αυτούς οι 23 έχουν ήδη ολοκληρωθεί, οι 24 εκτελούνται, οι 9 έχουν δημοπρατηθεί και αναμένεται η άμεση έναρξη των εργασιών ανέγερσής τους, ενώ άλλοι 9 έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα έργων της Περιφέρειας, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες κατασκευής τους, με εξασφαλισμένες πιστώσεις. Ο συνολικός αριθμός βρεφών και νηπίων που θα μπορούν να φιλοξενούνται στους σταθμούς, μέσα σε άριστες συνθήκες διαβίωσης, ξεπερνά τα 2.900 παιδιά.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε για το πρόγραμμα:

«Η κατασκευή 65 βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, μέσα σε 4 μόλις χρόνια, έχει πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες της Αττικής. Οφέλη πρώτα απ’ όλα για χιλιάδες οικογένειες που αποκτούν τη δυνατότητα να στέλνουν στα παιδιά τους σε υψηλών προδιαγραφών σταθμούς, απαλλασσόμενοι από ένα δυσβάσταχτο μηνιαίο κόστος που θα κατέβαλλαν εάν δεν υπήρχαν οι σταθμοί.

»Οφέλη για την οικονομία, καθώς δημιουργούνται εκατοντάδες θέσεις εργασίας, με την απασχόληση ανέργων οικοδόμων και επαγγελματιών άλλων επαγγελμάτων που συνδέονται με την οικοδομική δραστηριότητα και τον εξοπλισμό των σταθμών.

»Οφέλη για τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και για το κράτος που εισπράττει ΦΠΑ από τη χρηματοδότηση έργων, τόσο από τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας, όσο και από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

»Οφέλη για τους Δήμους, που μπορούν πλέον να ικανοποιήσουν τα αιτήματα πολύ περισσότερων γονέων, οι οποίοι αδυνατούν λόγω της κρίσης να πληρώνουν ιδιωτικούς σταθμούς.

»Η κοινωνική πολιτική, η στήριξη των ανθρώπων που έχασαν τις δουλειές τους, η βοήθεια προς τους συμπολίτες μας που είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται κατακόρυφα, δεν γίνεται με λόγια και με ανέξοδες δημαγωγίες. Γίνεται με συγκεκριμένα έργα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας.

»Έργα τα οποία για να σχεδιαστούν, να ενταχθούν, να χρηματοδοτηθούν και να κατασκευαστούν χρειάζεται σκληρή δουλειά, οργάνωση, μεθοδικότητα και συνεργασία της Περιφέρειας με τους Δήμους.

Αυτό κάνουμε στην Περιφέρεια Αττικής, με συνέπεια, συνέχεια και ορατά αποτελέσματα. Δίνουμε στη δημοσιότητα και στην κρίση των πολιτών όλους τους παιδικούς σταθμούς, σε όλους τους Δήμους, τη φάση στην οποία βρίσκονται, τον προϋπολογισμό τους και τον χρόνο ολοκλήρωσής τους. Διαφάνεια παντού».

Δείτε όλα τα στοιχεία του Προγράμματος Κατασκευής Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής: Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet