Γ. Καραμέρος: Να ενισχυθεί από το ΕΣΠΑ ο χώρος των κεραμιστών στο Μαρούσι
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Καραμέρος: Να ενισχυθεί από το ΕΣΠΑ ο χώρος των κεραμιστών στο Μαρούσι

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών Νικόλαο Βαλλάτο είχε ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος, με αφορμή την έναρξη του 53ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Κεραμικής Τέχνης που θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2016.

O κ. Καραμέρος ξεναγήθηκε στους χώρους της Ένωσης στο Μαρούσι, έναντι του δάσους Συγγρού, όπου φιλοξενείται σειρά έργων Ελλήνων καλλιτεχνών κεραμιστών που χαρακτηρίζονται από την υψηλή τους αισθητική.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Καραμέρος συνομίλησε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με τον κ. Βαλλάτο σχετικά με την αξιόλογη πορεία της Ένωσης στα πολιτιστικά δρώμενα, τις δυνατότητες ενίσχυσης του κλάδου αλλά και τους τρόπους επίλυσης του ζητήματος του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, καθώς ο χώρος όπου στεγάζονται έχει υπαχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Καραμέρος δήλωσε σχετικά:

«Η κεραμική Τέχνη αποτελεί σύμβολο για το Μαρούσι και κληρονομιά με προοπτική για τα Βόρεια Προάστια. Πρέπει να δοθεί  μια οριστική λύση σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του χώρου που φιλοξενεί τους κεραμιστές και αποτελεί πλέον έμβλημα για την πόλη. Θα επιδιώξουμε σε συνεργασία με την Ένωση να κρατήσουμε ζωντανές τις μικρές επιχειρήσεις των κεραμιστών μέσω της δυνατότητας ένταξης των επιχειρήσεων κεραμοποιίας στο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης 2014-2019 (νέο ΕΣΠΑ)».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet