Μακάρι το παράδειγμα του Ν. Μπάμπαλου να… γεννήσει μιμητές
Πρόσωπα

Μακάρι το παράδειγμα του Ν. Μπάμπαλου να… γεννήσει μιμητές

Αρχές Νοεμβρίου, συμμετέχοντας σε ημερίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος για το δημογραφικό πρόβλημα, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής είχε προαναγγείλει ότι ο Δήμος του θα δώσει σύντομα κίνητρα στα νέα ζευγάρια ώστε να κάνουν παιδιά, συμβάλλοντας στη τόνωση των γεννήσεων στη χώρα.

Και όντως, λίγες μέρες αργότερα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης για τον προϋπολογισμό, ο Νίκος Μπάμπαλος ανακοίνωσε ότι ο Δήμος θα δίνει εφάπαξ επίδομα 1.000 ευρώ σε κάθε οικογένεια Ηρακλειωτών που κάνει το πρώτο παιδί της.

Αν μη τι άλλο, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής με την κίνηση αυτή αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι η Αυτοδιοίκηση στηρίζει εμπράκτως την τοπική κοινωνία, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανακούφιση προβλημάτων που ταλανίζουν το σύνολο της χώρας, όπως είναι αυτό του δημογραφικού.

Μακάρι το παράδειγμα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής να ακολουθήσουν και άλλοι ελληνικοί δήμοι, ώστε αφ’ ενός να πολλαπλασιασθούν τα κίνητρα για τεκνοποίηση των νέων ζευγαριών και αφ’ ετέρου να σταλεί και ένα πολύ δυνατό μήνυμα στην κεντρική εξουσία, να υιοθετήσει ανάλογα μέτρα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet