Ο Τ. Μαυρίδης οφείλει να ξεκαθαρίσει το πολιτικό πεδίο στη Λυκόβρυση-Πεύκη
Πρόσωπα

Ο Τ. Μαυρίδης οφείλει να ξεκαθαρίσει το πολιτικό πεδίο στη Λυκόβρυση-Πεύκη

Σε μείζον πολιτικό θέμα για τη Λυκόβρυση-Πεύκη, αλλά και σε ισχυρή δοκιμασία για την ενότητα στον συνδυασμό του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη, εξελίσσεται η υπόθεση με την άρνηση άσκησης διαχειριστικού ελέγχου στο Νομικό Πρόσωπο Παιδεία – Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη (ΚΟΙΠΑΠ).

Το γεγονός ότι στο «στρατόπεδο» των υποστηρικτών του διαχειριστικού ελέγχου στο ΚΟΙΠΑΠ βρέθηκαν από την αρχή πέντε δημοτικοί σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης, αλλά και η δημοσιότητα που δόθηκε στο θέμα μέσω της έκδοσης σχετικών ανακοινώσεων, «πυροδότησε» το επιτελείο του δημάρχου, με αποτέλεσμα να υπάρξει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Δήμου όπου, μεταξύ άλλων, ο κ. Τ. Μαυρίδης κάνει λόγο για «συγκυριακές συμμαχίες», που «έχουν στόχο την πολιτική του εξόντωση και την ηθική σπίλωσή του».

Δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση των τεσσάρων εκ των πέντε δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι, με νέα δήλωση αρνούνται ότι αμφισβητούν τον δήμαρχο, ωστόσο προσθέτουν ότι κάποιοι «κρύβονται» πίσω από αυτόν, προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο, τον οποίο «φοβούνται», «εξυπηρετώντας προσωπικές επιδιώξεις».

Είναι γεγονός ότι το θέμα ξεφεύγει από αυτόν καθαυτό τον έλεγχο στο ΚΟΙΠΑΠ και λαμβάνει διαστάσεις εσωτερικού «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών», η οποία μόνο καλό δεν μπορεί να κάνει τόσο στην παράταξη του δημάρχου, όσο και κυρίως, στα συμφέροντα της πόλης. Και οι δύο πλευρές οφείλουν προς όσους τους εμπιστεύτηκαν τη διοίκηση της Λυκόβρυσης-Πεύκης να εγκαταλείψουν την ανταλλαγή επιστολών και να μιλήσουν ανοιχτά για όσα αφήνουν αιχμές.

Ο κ. Τ. Μαυρίδης θα πρέπει να δηλώσει ευθαρσώς ποιους θεωρεί ότι επιδιώκουν την πολιτική εξόντωση και την ηθική σπίλωση ενός δημάρχου που οι πολίτες επέλεξαν με δημοκρατικό τρόπο να τους εκπροσωπεί.

Και οι δημοτικοί σύμβουλοι που διαφοροποιήθηκαν από τη στάση της παράταξής τους θα πρέπει εξίσου ευθαρσώς να δηλώσουν ποιους συναδέλφους τους θεωρούν ότι φοβούνται τον έλεγχο στο ΚΟΙΠΑΠ και ποιες προσωπικές επιδιώξεις εξυπηρετούν οι τελευταίοι.

Σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, με τους πολίτες-δημότες να προσπαθούν να προφυλαχθούν από το νέο κύμα οικονομικών μέτρων που έρχεται να «σαρώσει» την κοινωνία και την οικονομία, τα τελευταία πράγματα που χρειάζονται είναι νέες «σκιές» και «υπονοούμενα» στις τοπικές κοινωνίες.

Και επειδή οι κύριες ευθύνες διοίκησης βαρύνουν τον επικεφαλής, ο δήμαρχος είναι αυτός που οφείλει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο στην πόλη και πλέον η δημοσιότητα να εστιάσει και πάλι στην αντιμετώπιση των κρίσιμων και μεγάλων προβλημάτων της Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Το να αφήσει να «σύρεται» για καιρό η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μόνο κινδύνους εγκυμονεί…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet