Οι πολίτες Λυκόβρυσης – Πεύκης είπαν «ΟΧΙ» στη μονάδα επεξεργασίας χάρτου και scrap στην περιοχή τους
Χωρίς κατηγορία

Οι πολίτες Λυκόβρυσης – Πεύκης είπαν «ΟΧΙ» στη μονάδα επεξεργασίας χάρτου και scrap στην περιοχή τους

Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Πολιτών Λυκόβρυσης – Πεύκης διοργανώθηκε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας δίπλα στο Μοναστήρι της Χρυσοβαλάντους, στη Λυκόβρυση, ενάντια στην κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας χάρτου και scrap δίπλα στον οικιστικό ιστό του Δήμου.  

Γιά την Επιτροπή Κατοίκων και την Κίνηση Πολιτών Λυκόβρυσης ο κ. Παπαδιαμάντης και ο νομικός εκπρόσωπος κ. Τσιάμης ενημέρωσαν τους πολίτες για το σοβαρό αυτό πρόβλημα,  αναφέροντας ενέργειες και παρεμβάσεις τους μέχρι σήμερα. Κάλεσαν δε τους Δήμους Λυκόβρυσης – Πεύκης και Μεταμόρφωσης να μπουν ενεργά μπροστά στην αντιμετώπιση του ζητήματος, με συγκεκριμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες, «για να αποτραπεί αυτή η περιβαλλοντική απειλή για την περιοχή μας», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης μίλησαν επίσης εκπρόσωποι του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και των δημοτικών παρατάξεων, καθώς και αρκετοί πολίτες, καταθέτοντας χρήσιμες ιδέες και προτάσεις, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, προσθέτοντας ότι «η ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών μπορεί να αποτρέψει τον σοβαρό αυτόν κίνδυνο».

Γρηγόρης Λέων: Δραματικές επιπτώσεις από την κατασκευή του εργοστασίου στη Λυκόβρυση

Στη δράση παρευρέθηκαν ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση – Πεύκη Μαζί Γρηγόρης Λέων, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι και στελέχη της παράταξης. «Η παρουσία της παράταξής μας ήταν δεδομένη, όπως είναι δεδομένη και η στήριξή μας σε κάθε δίκαιο αίτημα των πολιτών» τόνισε ο κ. Λέων. Επίσης, απευθυνόμενος στους δημότες και με την  ιατρική του ιδιότητα, αναφέρθηκε «στις μακροχρόνιες δραματικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν για την υγεία των κατοίκων της περιοχής από μια ενδεχόμενη τέτοια κατασκευή». Ταυτοχρόνως, επισήμανε τον κίνδυνο καταστροφής της ποιότητας ζωής των δημοτών και του αστικού αφανισμού της περιοχής, όπως παρομοίως είχε συμβεί σε άλλες περιοχές για πολλές δεκαετίες με τη λειτουργία ανάλογων εργοστασίων» Τέλος, τόνισε «την επιτακτική ανάγκη να στηρίξουμε όλοι μαζί την Επιτροπή Πολιτών Λυκόβρυσης – Πεύκης».

Όπως αναφέρει η παράταξη Λυκόβρυση – Πεύκη Μαζί, με την τοποθέτηση του κ. Λέοντος συμφώνησε και ο αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Ιορδάνης Βογιατζόγλου, ενώ «ηχηρή ήταν η απουσία του δημάρχου Μάριου Ψυχάλη από τη συγκέντρωση, ο οποίος δείχνει να μην έχει κατανοήσει τη σοβαρότητα του ζητήματος της κατασκευής εργοστασίου και ενεργεί, για άλλη μια φορά, αλαζονικά προς τους δημότες, υποβαθμίζοντας τα σοβαρά προβλήματά τους».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet