Άμεσα καταβολή στους Δήμους 50+14 εκατ. ευρώ για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους και τις Σχολικές Επιτροπές
Αυτοδιοίκηση

Άμεσα καταβολή στους Δήμους 50+14 εκατ. ευρώ για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους και τις Σχολικές Επιτροπές

Μέλη του προεδρείου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), με επικεφαλής τον πρόεδρο Δημήτρη Παπαστεργίου, επικεφαλής παρατάξεων στο Δ.Σ., καθώς και του προεδρείου της ΕΔΕΥΑ, συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, στο υπουργείο Εσωτερικών, παρόντος του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Θεόδωρου Σκυλακάκη, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και του γενικού γραμματέα του ΥΠ.ΕΣ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν αυτή την περίοδο την Αυτοδιοίκηση, όπως η αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους για τους Δήμους, τις ΔΕΥΑ και τις σχολικές επιτροπές, το νομοσχέδιο της Δημοτικής Αστυνομίας, η παράταση της αποπληρωμής των δανείων των Δήμων, η μετάθεση κατά έναν χρόνο της αποπληρωμής των δανείων των Δήμων προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, η ρύθμιση οφειλών για χρέη προς δήμους, η ναυαγοσωστική κάλυψη και το ζήτημα που αφορά στην καταβολή του τέλους ταφής.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ έθεσε για μια ακόμη φορά το ζήτημα της αύξησης του ενεργειακού κόστους και την ανάγκη, ιδιαίτερα για τα σχολεία, το κόστος αυτό να καλυφθεί από το Κεντρικό Κράτος.

Στο πλαίσιο αυτού του αιτήματος, από την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΕΣ. ανακοινώθηκε ότι άμεσα θα δοθούν στους Δήμους 50 και 14 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 50 εκατ. ευρώ θα δοθούν ως το τέλος του χρόνου, με την προϋπόθεση οι Δήμοι να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να πετύχουν τους στόχους για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Επίσης, από τον κ. Πέτσα ανακοινώθηκε ότι εξασφαλίστηκαν επιπλέον 6 εκατ. ευρώ για τη δαπάνη που αφορά τις σχολικές καθαρίστριες.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet