Γ. Πατούλης: Το δημογραφικό πρόβλημα θα λυθεί με στήριξη στις πολύτεκνες οικογένειες
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Το δημογραφικό πρόβλημα θα λυθεί με στήριξη στις πολύτεκνες οικογένειες

Την έμπρακτη ανταπόκριση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να εξασφαλιστεί η ουσιαστική υποστήριξη απέναντι στις πολύτεκνες οικογένειες ζητεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε την  Πέμπτη 27 Ιουλίου με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ) επισήμανε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως και όλα τα συναρμόδια υπουργεία, οφείλουν να νομοθετήσουν για την υποστήριξη των πολύτεκνων οικογενειών.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη για την εξασφάλιση κινήτρων στις πολύτεκνες οικογένειες. Μάλιστα υπογράμμισε ότι θα πρέπει να θεωρούνται πολύτεκνες οικογένειες και εκείνες που έχουν τρία τέκνα.

«Καλώ την κυβέρνηση να υιοθετήσει την ομόφωνη πρόταση της ΚΕΔΕ για τη παροχή εφάπαξ χρηματικού βοηθήματος από τους δήμους στις πολύτεκνες μητέρες. Για μας αποτελεί προτεραιότητα η ενίσχυση των πολύτεκνων οικογενειών, οι οποίες συμβάλλουν σε δύσκολες εποχές στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας», σημείωσε ο κ. Γ. Πατούλης.

Όπως ενημερώνει, μέσω ανακοίνωσής της, η ΚΕΔΕ, μετά από πρόταση του προέδρου της Γ. Πατούλη, προγραμματίζει το φθινόπωρο σχετική ημερίδα στην οποία θα κληθούν να καταθέσουν τις προτάσεις και τους προβληματισμούς τους όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

«Στόχος μας είναι να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση μέσω της οποίας θα κατατεθούν προτάσεις που θα μετεξελιχθούν σε νομοθετικές παρεμβάσεις υπέρ των πολυτέκνων οικογενειών», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδος, Εμμανουήλ Αχλαδιανάκης, η γραμματέας, Σούλα Βακουφτσή, ο αντιπρόεδρος, Θεόδωρος Κοντός, και τα μέλη Κλέλια Βαρβαρίγου, Γιώργος Τασίκας και Στέλιος Μαθιουδάκης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet