Η Ν.Δ. θα ψηφίσει όπως και να ‘χει το «σπάσιμο» της Β’ Αθήνας; – Αν ναι, θα ισχύσει από τις επόμενες εκλογές
Αυτοδιοίκηση

Η Ν.Δ. θα ψηφίσει όπως και να ‘χει το «σπάσιμο» της Β’ Αθήνας; – Αν ναι, θα ισχύσει από τις επόμενες εκλογές

Όλο και πιο κοντά έρχεται η πιθανότητα το «σπάσιμο» της Β’ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, που προβλέπεται στην τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση, να πάρει τις 200 ψήφους που χρειάζεται και το μέτρο να εφαρμοσθεί από τις προσεχείς εκλογές. Αυτό τουλάχιστον ουσιαστικά προεξοφλείται και από το tweet του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, στο οποίο -μαζί με την αναπαραγωγή σχετικού δημοσιεύματος της iefimerida.gr– αναφέρει: «Η ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ του σπασίματος των μεγάλων περιφερειών -Ωστε να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές».

Το tweet του γραμματέα της Π.Ε. της Ν.Δ. για το «σπάσιμο» των εκλογικών περιφερειών.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει τη μάχη προκειμένου στην ίδια τροπολογία να συμπεριληφθεί και η πρόβλεψη για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, κάτι που εξακολουθεί να αποφεύγει η κυβέρνηση. Προσθέτει, ωστόσο, ότι ακόμη κι αν αυτό δεν γίνει, είναι πολύ πιθανό η Ν.Δ. να ψηφίσει θετικά στην κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, που θα αλλάξει ριζικά τα εκλογικά δεδομένα από τις επόμενες κάλπες, όποτε κι αν στηθούν αυτές.

Και η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη θα είναι απολύτως φυσιολογική, αφού το «σπάσιμο» της Β’ Αθήνας το ζητούσε και ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από τότε που εκλέχθηκε βουλευτής για πρώτη φορά (2004) και ουδέποτε έκτοτε άλλαξε άποψη. Εξάλλου, υπάρχουν μια σειρά από πολιτικούς λόγους που αυτό το «σπάσιμο» των περιφερειών εξυπηρετεί και το ίδιο το κόμμα της Ν.Δ., ώστε να θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να αφήσει την ευκαιρία να περάσει αναξιοποίητη…

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet