Απ. Τζιτζικώστας: Περιφέρειες και Δήμοι αποκτούν ισχυρό ρόλο στην Ευρώπη της επόμενης μέρας
Θεσμικοί Φορείς

Απ. Τζιτζικώστας: Περιφέρειες και Δήμοι αποκτούν ισχυρό ρόλο στην Ευρώπη της επόμενης μέρας

«Η Ευρώπη της επόμενης ημέρας: Ο κρίσιμος ρόλος των Περιφερειών και των Δήμων» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και η ΔΕΘ-Helexpo, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum, με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΝΠΕ, περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στην ομιλία του ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε τη σπουδαιότητα του ρόλου της ΔΕΘ ως πόλου εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας, αλλά και ως σημείου αναφοράς για την οικονομία και για τη χώρα, επισημαίνοντας τη σημασία του έργου της διοίκησής της και ειδικά του προέδρου της, Τάσου Τζήκα.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε, επίσης, στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και της υγειονομικής κρίσης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Δεν σταματήσαμε να δουλεύουμε λεπτό για το κοινό όραμά μας, τη δημιουργία της Μακεδονίας του 2030. Μιας Περιφέρειας σύγχρονης, έξυπνης, πράσινης και ανθρώπινης, που χτίζουμε υλοποιώντας 8.514 έργα και δράσεις ύψους 2 δισ. ευρώ και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες, σε όλους τους τομείς, από το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τον τουρισμό και την εκπαίδευση, μέχρι τις υποδομές, την καινοτομία, τον πρωτογενή τομέα, την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική αλληλεγγύη. Συνεχίζουμε ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να χτίζουμε πάνω στις μικρές και μεγάλες νίκες που πετύχαμε όλα αυτά τα χρόνια» είπε χαρακτηριστικά.

Ο περιφερειάρχης εστίασε, επίσης, και στον διάλογο για το Μέλλον της Ευρώπης, που έχει ήδη αρχίσει και για πρώτη φορά οι 300 Περιφέρειες και οι 90.000 Δήμοι αποκτούν έναν νέο πιο δυναμικό ρόλο μέσα από την ισχυρή παρουσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι πρώτος μεγάλος και προσωπικός στόχος του ως [ροέδρου της Επιτροπής είναι ο Διάλογος για το Μέλλον της Ευρώπης να ξεπεράσει τα στενά όρια των Ευρωπαϊκών Οργάνων, των Βρυξελλών και του Στρασβούργου, και να φτάσει σε κάθε Περιφέρεια, σε κάθε Δήμο, σε κάθε γειτονιά και γωνιά της Ευρώπης.

Διαβάστε την ομιλία του Απόστολου Τζιτζικώστα

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet