ΚΕΔΕ: Σε… καλό δρόμο το εκλογικό ν/σ – Βελτιώσεις χρειάζεται το αντίστοιχο για τα ζώα συντροφιάς
Θεσμικοί Φορείς

ΚΕΔΕ: Σε… καλό δρόμο το εκλογικό ν/σ – Βελτιώσεις χρειάζεται το αντίστοιχο για τα ζώα συντροφιάς

O εκλογικός νόμος και το σχέδιο νόμου για τα ζώα συντροφιάς βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής (19/5) συνεδρίασης του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), το οποίο συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή των προέδρων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) απ’ όλη την Ελλάδα.

Η συνεδρίαση συνέπεσε με την ιστορική ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, όπου -με αφορμή την επέτειο- ελήφθη απόφαση για την ίδρυση «Δικτύου Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες» από την ΚΕΔΕ, με στόχο τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας.

Σε ό,τι αφορά τα συζητούμενα θέματα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, σημειώνει ότι οι βασικές απόψεις της ΚΕΔΕ περιλήφθησαν στο ν/σ του υπουργείου Εσωτερικών για τον εκλογικό νόμο, αλλά στο ζήτημα του σχεδίου νόμου για τα ζώα συντροφιάς χρειάζονται σημαντικές βελτιώσεις.

Συνάντηση του προεδρείου της ΚΕΔΕ με τον πρωθυπουργό τις επόμενες ημέρες

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ενημέρωσε το Δ.Σ. ότι είναι σε επικοινωνία με το γραφείο του πρωθυπουργού, προκειμένου να οριστεί στο αμέσως προσεχές διάστημα συνάντηση με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, για να του θέσουν υπόψη τις θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για σειρά από ζητήματα κρίσιμης σημασίας που αφορούν τη λειτουργία του θεσμού (μεταξύ άλλων το ζήτημα των αρμοδιοτήτων, η συμμετοχή των Δήμων στον σχεδιασμό και την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων κ.λπ.).

Δείτε αναλυτικά τι συζητήθηκε στο Δ.Σ. της Τετάρτης 19/5

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet