Ξεκινά η ενημερωτική εκστρατεία της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ για την πράσινη μετάβαση
Θεσμικοί Φορείς

Ξεκινά η ενημερωτική εκστρατεία της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ για την πράσινη μετάβαση

Με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και σε συνεργασία με τη διοίκηση του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) υλοποιείται στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επικοινωνίας κι ευαισθητοποίησης, όπως αναφέρεται.

Έχοντας ως κεντρικό μήνυμα το moto «Δώσε Αξία στα Σκουπίδια σου» η καμπάνια έχει ως στόχο την κινητοποίηση όλων των πολιτών του Λεκανοπεδίου, που, σύμφωνα με την περιφερειακή αρχή, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση, προκειμένου να γίνει πράξη το σχέδιο για την υιοθέτηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, την «πράσινη» διαχείριση των απορριμμάτων, την προώθηση της ανακύκλωσης και τη χωριστή συλλογή των βιο-αποβλήτων.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι φιλοδοξία της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ είναι με την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδιασμού «να μπορέσει η Αττική να βάλει οριστικό τέλος, με ορίζοντα το 2025, στο απαράδεκτο καθεστώς της ταφής των απορριμμάτων χωρίς καμία επεξεργασία, στην υφιστάμενη χωματερή της Φυλής».

Οι τέσσερις άξονες της πράσινης μετάβασης της Αττικής

Η πράσινη μετάβαση της Περιφέρειας Αττικής στηρίζεται σε τέσσερις βασικούς άξονες:

  • Δίνεται προτεραιότητα στην ανακύκλωση και στην υποστήριξη των δήμων με τη δωρεάν παραχώρηση εξοπλισμού.
  • Στην ανάπτυξη αποκεντρωμένου δικτύου διαχείρισης βιοαποβλήτων, για να ελαφρυνθεί άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής, εκτρέποντας εκατοντάδες χιλιάδες τόνους αποβλήτων από την ταφή.
  • Στη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών και την κατασκευή ολοκληρωμένων «Πάρκων Κυκλικής Οικονομίας».
  • Στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών, με ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet