Ο Δ. Παπαστεργίου στην 5η Σύνοδο Κορυφής Αειφορίας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο
Θεσμικοί Φορείς

Ο Δ. Παπαστεργίου στην 5η Σύνοδο Κορυφής Αειφορίας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο

Σε ποιον βαθμό η πανδημία έχει επηρεάσει την ατζέντα 2030 για τη βιώσιμη ανάπτυξη; Ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα και οι προκλήσεις που έφερε η πανδημία και με τις οποίες είναι αντιμέτωπες σήμερα οι πόλεις; Ποιες μπορεί να είναι οι προτεραιότητες για τη βιωσιμότητα των πόλεων και πώς μπορεί η τεχνολογία-καινοτομία να δώσει πρακτικές λύσεις στις νέες πραγματικότητες;

Στις απαντήσεις αυτών των ερωτημάτων επικεντρώθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας στην 5η Σύνοδο Κορυφής Αειφορίας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο, που διοργάνωσε ο Economist στην Αθήνα.

Ο κ. Παπαστεργίου συμμετείχε σε συζήτηση για τη βιωσιμότητα των πόλεων, μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, τον διευθυντή Εταιρικών Σχέσεων της «Wind Hellas», Γιώργο Τσαπρούνη, την επικεφαλής του τομέα επικοινωνίας του Παγκόσμιου Συμφώνου Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια, Marnie McGregor, και τον καθηγητή του ΕΚΠΑ Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο κ. Παπαστεργίου, στην αρχική τοποθέτησή του, σημείωσε ότι «θεωρητικά μπορεί να βρισκόμαστε στη μετά Covid εποχή, ωστόσο δεν έχουμε ξεμπλέξει από την πανδημία». Παρ’ όλα αυτά, όπως είπε, «για την Aυτοδιοίκηση στην Ελλάδα η περίοδος αυτή έχει φοβερό ενδιαφέρον, γιατί μπροστά μας έχουμε τρία χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία μπορούν να μας κάνουν να ξεκολλήσουμε και το μυαλό μας και τους δήμους μας από μια δύσκολη και ζοφερή πραγματικότητα. Και μιλάω για το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, για το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ που έρχεται αμέσως μετά. Και από ‘κει και πέρα υπάρχει μία τεράστια πρόκληση που δυστυχώς έπρεπε να προηγηθούν τα γεγονότα του καλοκαιριού για να καταλάβουμε πόσο επείγουσα είναι πλέον η ανάγκη να βάλουμε τον παράγοντα περιβάλλον σε κάθε μας έκφραση στην καθημερινότητά μας».

Η δήλωση του κ. Παπαστεργίου

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet