Συνέχεια του προγράμματος για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55-67 ετών ζητά η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας
Φωτογραφία: INTIME NEWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Θεσμικοί Φορείς

Συνέχεια του προγράμματος για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55-67 ετών ζητά η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

Επιστολή προς τους συναρμόδιους υπουργούς για την ανάγκη να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα «πλησίον της σύνταξης» που αφορά στην απασχόληση ανέργων ηλικίας 55-67 ετών στις περιφέρειες της χώρας, απέστειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ENΠE), περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχο αίτημα έχει υποβάλει και η ΚΕΔΕ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην επιστολή επισημαίνονται οι δυο σπουδαιότεροι λόγοι για την αναγκαιότητα συνέχισης του προγράμματος. Ο πρώτος αφορά στη δραματική υποστελέχωση των υπηρεσιών των περιφερειών, την οποία μερικώς περιορίζει το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ο δεύτερος αφορά στην επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων, οι οποίοι βρίσκονται λίγο πριν από τη συνταξιοδότησή τους και τους στερείται έτσι μια σημαντική ευκαιρία για να συνεχίσουν τον εργασιακό βίο τους μέχρι να συνταξιοδοτηθούν. «Η απόφαση αυτή πέρα από το γεγονός ότι διαταράσσει τον προγραμματισμό των περιφερειών για την κάλυψη σημαντικών κενών στο οργανόγραμμά τους, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα σε μια ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα…

Σε μια τέτοια ασφυκτική κατάσταση για τη λειτουργία των περιφερειών δεν είναι δυνατόν να διακόπτονται προγράμματα που στηρίζουν σημαντικά το καθημερινό έργο των υπηρεσιών μας, δίνοντας παράλληλα και ένα τελευταίο παράθυρο ευκαιρίας σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας ζητά από την κυβέρνηση να επανεξετάσει τη σχετική απόφαση της ΔΥΠΑ και στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ υπογραμμίζει: «Γνωρίζοντας την ευαισθησία της κυβέρνησης σε παρόμοια κοινωνικά προβλήματα όπως αυτό που αντιμετωπίζουν οι ωφελούμενοι του συγκεκριμένου προγράμματος, ζητούμε την εξασφάλιση της σχετικής χρηματοδότησης για την συνέχιση του εξαντλώντας κάθε πιθανή δημοσιονομική δυνατότητα».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet