Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη: Καμία ΒΙΑ στα Σχολεία – Μην αφήνεις τη ΒΙΑ να γίνει Βίωμα!  
Αυτοδιοίκηση

Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη: Καμία ΒΙΑ στα Σχολεία – Μην αφήνεις τη ΒΙΑ να γίνει Βίωμα!  

Με αφορμή την 6η Μαρτίου, που έχει καθιερωθεί από το υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, απηύθηνε το εξής μήνυμα:

Δίπλα στη νεολαία μας, δίπλα στις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών, καλούμαστε να διαδραματίσουμε τον πιο σπουδαίο ρόλο. Ως γονείς, ως εκπαιδευτικοί, ως εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, πρέπει να γινόμαστε σύμμαχοι της γνώσης για την καλύτερη αντιμετώπιση νεωτερικών προβλημάτων ενδοσχολικής βίας και φορείς αλλαγών, που στο επίκεντρο έχουν τον μαθητή, τις ανθρωπιστικές αξίες, την κοινωνική Αλληλεγγύη.

Οι άνθρωποι που αγγίζουν τις ψυχές μας, που χρωματίζουν τα όνειρά μας, που ομορφαίνουν την ύπαρξή μας, αξίζει να βρίσκονται πάντα στη ζωή μας, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, ιδεολογικών πεποιθήσεων, οικονομικής καταστάσεως, μορφωτικού επιπέδου και άλλων ιδιαιτεροτήτων.

Είμαστε ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, αλλά πάνω απ’ όλα ΙΣΟΤΙΜΟΙ.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά είναι ο «καθρέφτης» μας και οφείλουμε ως μεγαλύτεροι να ενισχύουμε τους κώδικες κοινωνικοποίησής τους και επικοινωνίας με τους άλλους, έχοντας στο επίκεντρο τον ίδιο τον Άνθρωπο και τις αξίες που πρεσβεύει.

Η αδικία δεν σταματά με λόγια. Οι πράξεις μας όμως μπορούν να την εξαλείψουν.

Γι’ αυτό λέμε καθημερινά ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet