Μεγάλη φωτιά στην Κινέτα – Καίγονται σπίτια
Αυτοδιοίκηση

Μεγάλη φωτιά στην Κινέτα – Καίγονται σπίτια

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στα Γεράνεια Όρη, στην Κινέτα, σε δασική έκταση. Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Γαλήνη και σύμφωνα με πληροφορίες εκτείνεται μέχρι την Κακιά Σκάλα.

Η φωτιά καίει δασική έκταση και απειλεί σπίτια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αυτή τη στιγμή είναι ενεργά τέσσερα με πέντε μέτωπα τα οποία εκτείνονται σε απόσταση έξι χιλιομέτρων. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ η φωτιά έχει μπει στους οικισμούς Πανόραμα 1 και Πανόραμα 3 της Κινέτας.

Φωτιά στην Κινέτα
Ισχυροί άνεμοι δυσχαιρένουν το έργο της Πυροσβεστικής

Ο δήμαρχος Μεγαρέων έδωσε εντολή για εκκένωση των οικισμών Γαλήνη, Μαρούλα και Πανόραμα, ενώ από το 39ο μέχρι το 57ο χιλιόμετρο η Παλαιά και η Νέα Εθνική Οδός είναι κλειστές. Υδροφόρες της Πυροσβεστικής και των Δήμων επιχειρούν δίπλα από την Εθνική προκειμένου η φωτιά να μην περάσει στον παράδρομο και στη συνέχεια στα σπίτια που υπάρχουν στο σημείο.

Στις φλόγες σπίτια στην Κινέτα
Καμένο σπίτι από την πυρκαγιά στην Κινέτα

Στην Εθνική υπάρχει μποτιλιάρισμα με αποτέλεσμα πυροσβεστικά και ασθενοφόρα να μην μπορούν να φθάσουν στα πύρινα μέτωπα.

Εικόνες από το σημείο της πυρκαγιάς δείχνουν φλόγες να έχουν φθάσει στις αυλές σπιτιών και κατοίκους να προσπαθούν με λάστιχα να σώσουν τις περιουσίες τους.

Από τα μεγάφωνα γίνεται έκκληση από την ΕΛ.ΑΣ. στους κατοίκους να απομακρυνθούν. Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ επεσήμανε πως όσοι πολίτες βρίσκονται στο πάνω κομμάτι της Κινέτας πρέπει να απομακρυνθούν εφόσον δεν έχουν κάποια δουλειά και να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των πυροσβεστών.

 

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 30 οχήματα και δύο πεζοπόρες ομάδες. Από αέρος επιχειρούν τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Οι καπνοί είναι ορατοί από αρκετές περιοχές της Αττικής και έχουν σκεπάσει το κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη πυρκαγιά του φετινού καλοκαιριού στην Αττική. Υπενθυμίζεται πως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε προειδοποιήσει για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα, Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018.

Πηγή: reader.gr/ φωτογραφίες & βίντεο: korinthostv.gr, ΣΚΑΙ 

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet