Οι παρεμβάσεις του Απόστολου Κοιμήση στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Οι παρεμβάσεις του Απόστολου Κοιμήση στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

Τα σημεία της παρέμβασής του εκ μέρους του Αυτοδιοικητικού Κινήματος στο πρόσφατο (1/2/2017) Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ έδωσε στη δημοσιότητα ο δήμαρχος Αμφιλοχίας, Απόστολος Κοιμήσης.

Ειδικότερα, για το θέμα της συμμετοχής της ΚΕΔΕ στην Επιτροπή του υπουργείο Εσωτερικών περί αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Κοιμήσης συμφωνεί με την αναστολή συμμετοχής, έως ότου η κυβέρνηση δώσει σαφές περίγραμμα των θέσεών της.

Για το θέμα του θεσμικού πλαισίου των ΚΕΠ, προτείνει τα τελευταία να ενσωματωθούν στην οργανική δομή και λειτουργία των Δήμων.

Επίσης τέθηκε αντίθετος με την αφαίρεση της αρμοδιότητας των αιγιαλών από τους Δήμους, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα επιφέρει όξυνση των δικαστικών αντιδικιών σε όλη τη χώρα.

Με αφορμή τη συζήτηση για τα οικονομικά και την αποπληρωμή ληξιπροθέσμων των Δήμων ο κ. Κοιμήσης ζήτησε να δοθούν κίνητρα επιβράβευσης στους Δήμους που ακολουθούν χρηστή διοίκηση.

Τέλος, ζήτηση την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου για τη σύγχυση που προκάλεσε εγκύκλιος του γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών για τα δημοτολόγια.

 

 

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet