Διαδικτυακή ημερίδα για την ψυχική ανθεκτικότητα της σχολικής κοινότητας εν μέσω πανδημίας από την Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών στις 8/4
reader.gr
ΟΤΑ

Διαδικτυακή ημερίδα για την ψυχική ανθεκτικότητα της σχολικής κοινότητας εν μέσω πανδημίας από την Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών στις 8/4

Η Περιφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Βόρειου Τομέα Αθηνών, μαζί με τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, συνδιοργανώνουν διαδικτυακή συνάντηση σύνδεσης και ενδυνάμωσης για τις/τους εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων και τους γονείς & κηδεμόνες των μαθητών/τριών των δημοτικών σχολείων & νηπιαγωγείων του Βορείου Τομέα με θέμα «Η ενίσχυση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας στη Σχολική Κοινότητα στην συνεχιζόμενη πανδημία», την Πέμπτη 8/4/2021 στις 18:00, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Τη διαδικτυακή συνάντηση, την οποία υποστηρίζουν τα Κέντρα Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας-ΟΚΑΝΑ του Βόρειου Τομέα «Αργώ» των Δήμων Παπάγου-Χολαργού-Αγ. Παρασκευής, «ΠΡΟΝΟΗ» του Δήμου Κηφισιάς και «ΙΡΙΔΑ» του Δήμου Ν. Ιωνίας, θα χαιρετίσει ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

«Με πρωτοβουλίες και δράσεις όλο το διάστημα της πανδημικής κρίσης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και η διοίκηση της Περιφέρειας, σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα, βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας, όχι μόνο ως προς την αναχαίτιση της Covid-19 αλλά και ως προς τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας στη ζωή και την ψυχική υγεία των πολιτών. Η ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας στη σχολική κοινότητα είναι ένα μεγάλο θέμα και η γνώμη αλλά και η καθοδήγηση των ειδικών είναι πολύ σημαντική ενόψει της επόμενης ημέρας», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη.

Το πρόγραμμα της συνάντησης

Χαιρετισμοί

  • Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.
  • Aντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη.

Ομιλίες

  1. «Η βία προς τον Άλλον – προβολή του “εχθρικού” εαυτού μας στην πανδημία του αόρατου εχθρού» – Εισηγητής: Χάρης Καραμπέτσος, ψυχίατρος Παιδιών & Εφήβων, διδάκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αργώ» των Δήμων Χολαργού-Παπάγου-Αγ. Παρασκευής-ΟΚΑΝΑ.
  2. «Η σημασία της  ψυχικής ανθεκτικότητας και η φροντίδα των  εκπαιδευτικών σε συνθήκες COVID-19» – Εισηγήτρια: Αρχοντούλα Αλεξάκη, κοινωνική λειτουργός-ψυχοθεραπεύτρια, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας Οικογένειας, στέλεχος Πρόληψης του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΡΟΝΟΗ»-ΟΚΑΝΑ.
  3. «Η έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας στο ρόλο του γονιού σε καιρούς πανδημίας» – Εισηγήτρια: Ελένη Πλεξίδα, ψυχολόγος ΜΑ, Επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Ίριδα» του Δήμου Ν. Ιωνίας-ΟΚΑΝΑ.

Την ημερίδα θα συντονίσει η ειδική σύμβουλος για θέματα Πρόληψης Εξαρτήσεων από εξαρτησιογόνες ουσίες, ψυχικών εξαρτήσεων και εθισμού της Περιφέρειας Αττικής, Γεωργία Πίσπα.

Οδηγίες για τους ενδιαφερόμενους

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.

Για να παρακολουθήσετε την ημερίδα πατήστε στον σύνδεσμο, ΕΔΩ

Εναλλακτικά ανοίγετε έναν browser (google chrome, Mozilla Firefox κ.λπ.) και πληκτρολογείτε: www.zoom.us

Στην συνέχεια επιλέγετε το «join», που βρίσκεται πάνω δεξιά και ακολουθείτε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Όταν σας ζητηθεί το «meeting id», εισάγετε: 723 098 4374.

Όταν σας ζητηθεί το «password», εισάγετε: 562840.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet