Πρόσκληση προς επιχειρήσεις για το πρόγραμμα “Στέγαση και Επανένταξη”
Αυτοδιοίκηση

Πρόσκληση προς επιχειρήσεις για το πρόγραμμα “Στέγαση και Επανένταξη”

Στην επόμενη φάση υλοποίησης μπαίνει το διαδημοτικό πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» που αφορά στη στέγαση, σίτιση και κοινωνική φροντίδα για πολίτες των Δήμων Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου Αττικής, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και Χαλανδρίου.

Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα θα επιδοτήσει την επαγγελματική αποκατάσταση και την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας για 19 πολίτες (καλύπτοντας τον βασικό μισθό και τις ασφαλιστικές εισφορές για χρονικό διάστημα έως και ενός έτους).

Πιο συγκεκριμένα οι δεκαεννιά πολίτες του προγράμματος που αναμένεται να ενταχθούν στον πυλώνα της επαγγελματικής αποκατάστασης διακρίνονται ως εξής:

  •  8 ωφελούμενοι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ/Ε).
  • 8 ωφελούμενοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ/Ε).
  • 3 ωφελούμενοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π/Ε).

Σε αυτή την κατεύθυνση, καλούνται οι εργοδότες και οι τοπικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στα όρια της Περιφέρειας Αττικής να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την απασχόληση των παραπάνω ωφελουμένων.

Θυμίζουμε ότι μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένεται να ωφεληθούν συνολικά 35 πολίτες, οι οποίοι έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες των εν λόγω Δήμων, είτε ως άστεγοι, είτε ως άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet